Mikołaj Wawer Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 Czy macie jakieś komentarze do tego działa ? Czy warto go kupować wiem ze dragon oczywiście jest lepszy tylko 4x droższy . Jaki jest stan wyprasek ??? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 Z tego co słyszałem, to Dragon ma za krótką lufę. A Tamiya jak to Tamiya - składa się dobrze. Blachy nieźle wzbogacają całość. Lukas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 Obie lufy mają tę samą długość. O jakich blachach piszesz...? Tamiya to dobry model ( choć nieco uproszczony ). Figurki są jednak beznadziejne. Model Dragona to ekstraklasa - poprostu berdzo dobry: aluminiowa lufa, mosiężna amunicja, mała blaszka, doskonałe uszczegółowienie, figurki w naturalnych pozach... Jest jeszcze model f-my AFV na podobnym do Dragona poziomie. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 Kiedyś Italeri też robiła tę armatę - ale nie warto o tym wspominać chyba, że ku przestrodze... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 jesteś pewny, że tą? po mojemu to I. robiła 5cm Pak 38 (z innej artylerii jeszcze 7,5cm LeIG 18 i Nebelwerfera) - dla odmiany Tamyia robiła 7cm PaK 40 i 3,7cm PaK35/36, oba robione teraz również przez Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 jesteś pewny, że tą? Tak, bo zostały mi po niej jeszcze koła... Pozdrawiam, Maciej P.S. "tę" czy "tą" armatę...? Trudny język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 "tą" jest poprawne na 100% (podpowiedź małżonki - też się chwilę zastanawiała) w życiu nie widziałem Italerowskiego PaK-a 40... to musi jakiś straszny zabytek być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 Po trzykroć straszny... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi