EZOGHUL Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Sturmgeschütz IV - 1:35 Tamyia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Witamy na Modelworku. Napisz kolego cos o tym modelu i dioramie. Ktory to Twoj model, ktora diorama, jak dlugo sklejasz, czy model walortzowany itd. ? Obawiam sie ze znaczna czesc komentarzy bedzie opierac sie na schemacie " niewiele widac, wszystko przykryte sniegiem i blotem i temu podobne". Troche w tym racji bo jak ktos pojawia sie nowy z modelami to wszyscy najpierw chca ocenic jago poziom zaawansowania w sklejaniu i malowaniu a nie uzywaniu sody i blota. Dla mnie praca ciekawa, tylko ta roslinka sucha w tle... Nie musisz pisac jaka to skala, dzieki tej roslince to widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EZOGHUL Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Witam serdecznie. Już wrzuciłem większe zdjęcia, a teraz uzupełniam informacje. Jest to mój drugi model po powrocie do modelarstwa 3 lata temu /20 lat temu kleiłem jako nastolatek kartonowe okręty/. Na forum będę umieszczał niemiecką pancerkę w skali 1:35 jak będę miał czas na zrobienie zdjęć w terenie. Przedstawiony w tym wątku model to sdkfz163 Sturmgeschütz IV Tamyia. Chciałem osiągnąć coś a'la mokry, topniejący śnieg. Najbardziej pracochłonny był domek i odlewanie cegiełek. Na tyle ile potrafiłem starałem się nanieść jakieś drobne waloryzacje. Z pewnością wiele się tu nauczę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Na pierwszych dwóch wygląda jak prawdziwy. Na trzeciej już jak model. O malowaniu trudno coś powiedzieć. O podstawce pisał już Grzesiek, ja dodam że trochę mało śniegu na kolach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi