pyps Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Witam, pewnie będę tego żałował, ale zakładam nowy warsztat nie kończąc rozgrzebanego modelu... Jako, że od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem aerografu, a malowanie nim jest trudniejsze niż mi się wydawało, dlatego Abrams będzie modelem treningowym. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą wyjdzie porządny model. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i będę zadowolony z efektu model stanie na jakiejś podstawce. Abrams ma być w kamuflażu trójkolorowym podczas operacji w Bośni w 1996 roku. Dokładnie ten: A oto mój zestawik wyjściowy: Za dużo do tej pory nie zdziałałem, ale mam już parę pytań... Na razie mam tyle: plus świeżo pomalowane elementy przedzału kierowcy. Tył modelu powinien wyglądać tak: a wygląda tak: Chodzi o wydech.Coś mi się wydaję, że samym malowaniem się tego nie załatwi, żeby dobrze wyglądało. Chyba nie ma wyboru tylko wyciąć całą środkową siatkę, dorobić i pordzewić te poprzeczne elementy. Jak pomalować sensownie peryskopy? Jak pomalować światła? srebrny, a na to transparenty czerwony na tył, na przód bezbarwny błyszczący? Są dostępne jakieś kalkomanie z oznaczeniami na mundury żołnierzy? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza_GD Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Jak pomalować światła? srebrny, a na to transparenty czerwony na tył, na przód bezbarwny błyszczący? pzdr Pomaluj czerwonym kolorem a na to transparentny czerwony, ja stosuje humbrola. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Jak Abrams to oglądam i postaram się Ci pomóc by wyszedł piękny . Postaram się odpowiedzieć też na Twoje pytania i tak światła przednie nie malować na srebrno bo wyjdzie to słabo, tylko rozwiercić pomalować na srebrno,z kleju 2 składnikowego UHUplus zrobić szybki reflektorów i gotowe (UHU plus po rozrobieniu jest gęsty i daje piękny menisk wypukły, bez bąbli itp.). co do peryskopów, Echelon Decals i AFV robią świetne antyrefleksyjne kalkomanie samoprzylepne za coś 25zł. A po kalkomanie na żołdaków zapraszam na PW ( jestem Twoim dłużnikiem za te Hummerowe drzwi ) Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi