Jump to content

m1a1 abrams - 1/35 Dragon

pyps
 Share

Recommended Posts

Witam,

pewnie będę tego żałował, ale zakładam nowy warsztat nie kończąc rozgrzebanego modelu...

Jako, że od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem aerografu, a malowanie nim jest trudniejsze niż mi się wydawało, dlatego Abrams będzie modelem treningowym. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą wyjdzie porządny model. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i będę zadowolony z efektu model stanie na jakiejś podstawce.

Abrams ma być w kamuflażu trójkolorowym podczas operacji w Bośni w 1996 roku. Dokładnie ten:

51423960.jpg

A oto mój zestawik wyjściowy:

DSC02405.JPG

Za dużo do tej pory nie zdziałałem, ale mam już parę pytań...

Na razie mam tyle:

DSC02395.JPG

plus świeżo pomalowane elementy przedzału kierowcy.

Tył modelu powinien wyglądać tak:

m1a1_13_of_71.jpg

a wygląda tak:

DSC02402.JPG

Chodzi o wydech.Coś mi się wydaję, że samym malowaniem się tego nie załatwi, żeby dobrze wyglądało. Chyba nie ma wyboru tylko wyciąć całą środkową siatkę, dorobić i pordzewić te poprzeczne elementy.

Jak pomalować sensownie peryskopy?

Jak pomalować światła? srebrny, a na to transparenty czerwony na tył, na przód bezbarwny błyszczący?

Są dostępne jakieś kalkomanie z oznaczeniami na mundury żołnierzy?

pzdr

Jak Abrams to oglądam i postaram się Ci pomóc by wyszedł piękny . Postaram się odpowiedzieć też na Twoje pytania i tak światła przednie nie malować na srebrno bo wyjdzie to słabo, tylko rozwiercić pomalować na srebrno,z kleju 2 składnikowego UHUplus zrobić szybki reflektorów i gotowe (UHU plus po rozrobieniu jest gęsty i daje piękny menisk wypukły, bez bąbli itp.). co do peryskopów, Echelon Decals i AFV robią świetne antyrefleksyjne kalkomanie samoprzylepne za coś 25zł. A po kalkomanie na żołdaków zapraszam na PW ( jestem Twoim dłużnikiem za te Hummerowe drzwi ) Pozdrawiam M1A1(HA)