stroju Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 Witam. Model ten kupiłem dawno temu od jednego z forumowiczów i obiecałem warsztat (choć już nie pamiętam od kogo). Dostałem go w stanie już częściowo napoczętym. Zaraz jak go dostałem zabrałem się za oświetlanie silników i właściwie na tym skończyłem. Trzeba było wyciąć okienka w całym statku dlatego rzuciłem to w kąt na kilka lat. W międzyczasie zaprojektowałem do niego kilka blaszek które mi pomogą dodać najważniejsze detale. Ostatnio natknąłem się na ten model, popatrzyłem na okienka, w oryginale były prostokątne, i było ich tak dużo, więc pomyślałem 'chyba was...!' i wyciąłem zaokrąglone jak w samolotach, w końcu to SF, nie popadajmy w szaleństwo, a model warto skończyć. Oczywiście model będzie oświetlony, choć bez bajerów w stylu miganie, do oświetlenia używam diod zwykłych, smd i gotowych taśm. cdn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_D Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Bardzo dobry model, sam wykonałem go z oświetleniem. PS: Okienka zrób jednak prostokątne ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrianowro Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Nie ode mnie czasem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts