Skocz do zawartości

Panzer II Ausf. F 1:35 Tamiya

Melnikov

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu dłubię model Pz II i podstawkę do niego. Do modelu chcę dokupić friule i lufy. Póki co dotarłem do tego etapu i zatrzymałem się. Nie wiem jak urealistycznić wygląd podstawki. Starałem się wycieniować i rozjaśnić. Kamyczki będę traktował jeszcze suchym pędzlem. Głównie chodzi mi o to jak postarzeć chatkę?

Dodam, że figurce do rąk wcisnę model T-16 Skyhopper'a, którym bawił się Luke (bo dla niewtajemniczonych, jest to chata Luke'a Niebołaza), oraz obok schodów dołączę szkielety spalonego wujostwa. O ile takie znajdę. Kiedyś widziałem w necie szkielety w 1:35, ale udało mi się znaleźć tylko jednego producenta.

Uwagi odnośnie dalszego malowania Pz II mile widziane ;)

DSC_1811_zps6mp4hks7.jpg

DSC_1812_zpsc9kfvndn.jpg

DSC_1813_zpscirphf7i.jpg

DSC_1814_zpsg9nbhepf.jpg

DSC_1815_zpsxkjie5a6.jpg

Pozdrawiam

Mel

Melnikov - pomysłowe, nie powiem

ciekawy jestem co z wyjdzie z takiego mixu

Szczerze to nie zakumałem na początku że to chata ze SW, gapiłem się i zastanawiałem co to za dziwne wehrmachtowoobce skrzynie oraz po kiego grzyba te rury w beduińskiej chacie

• 1 month later...

Chciałem napisać, że diorama jest całkowicie zgodna z historią, bo właśnie w Tunezji kręcono Gwiezdne Wojny, osobiście byłem w miejscu, gdzie kręcono, co ciekawe również walają tam się niemieckie kanistry po benzynie, więc ten czołg miał prawo tam stać....tylko jedno mnie naszło, że jednak Star Wars kręcono po wojnie

Chciałem napisać, że diorama jest całkowicie zgodna z historią, bo właśnie w Tunezji kręcono Gwiezdne Wojny, osobiście byłem w miejscu, gdzie kręcono, co ciekawe również walają tam się niemieckie kanistry po benzynie, więc ten czołg miał prawo tam stać....tylko jedno mnie naszło, że jednak Star Wars kręcono po wojnie

Podstawka jest typowo SF. Taka wariacja między fikcją, a prawdą ;P Model aktualnie moczy się już chyba dwa tygodnie w DOT 4 ;P Jakoś nie chce mi się zabrać za jego czyszczenie. Chcę pomalować go jeszcze raz.

Pozdrawiam

Mel