Melnikov Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Witam. Od jakiegoś czasu dłubię model Pz II i podstawkę do niego. Do modelu chcę dokupić friule i lufy. Póki co dotarłem do tego etapu i zatrzymałem się. Nie wiem jak urealistycznić wygląd podstawki. Starałem się wycieniować i rozjaśnić. Kamyczki będę traktował jeszcze suchym pędzlem. Głównie chodzi mi o to jak postarzeć chatkę? Dodam, że figurce do rąk wcisnę model T-16 Skyhopper'a, którym bawił się Luke (bo dla niewtajemniczonych, jest to chata Luke'a Niebołaza), oraz obok schodów dołączę szkielety spalonego wujostwa. O ile takie znajdę. Kiedyś widziałem w necie szkielety w 1:35, ale udało mi się znaleźć tylko jednego producenta. Uwagi odnośnie dalszego malowania Pz II mile widziane ;) Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Rozumiem, że ten mistrz Jedi przeszedł na ciemną stronę mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Melnikov - pomysłowe, nie powiem ciekawy jestem co z wyjdzie z takiego mixu Szczerze to nie zakumałem na początku że to chata ze SW, gapiłem się i zastanawiałem co to za dziwne wehrmachtowoobce skrzynie oraz po kiego grzyba te rury w beduińskiej chacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackowiak1991 Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Chciałem napisać, że diorama jest całkowicie zgodna z historią, bo właśnie w Tunezji kręcono Gwiezdne Wojny, osobiście byłem w miejscu, gdzie kręcono, co ciekawe również walają tam się niemieckie kanistry po benzynie, więc ten czołg miał prawo tam stać....tylko jedno mnie naszło, że jednak Star Wars kręcono po wojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melnikov Napisano 27 Marca 2016 Autor Share Napisano 27 Marca 2016 Chciałem napisać, że diorama jest całkowicie zgodna z historią, bo właśnie w Tunezji kręcono Gwiezdne Wojny, osobiście byłem w miejscu, gdzie kręcono, co ciekawe również walają tam się niemieckie kanistry po benzynie, więc ten czołg miał prawo tam stać....tylko jedno mnie naszło, że jednak Star Wars kręcono po wojnie Podstawka jest typowo SF. Taka wariacja między fikcją, a prawdą ;P Model aktualnie moczy się już chyba dwa tygodnie w DOT 4 ;P Jakoś nie chce mi się zabrać za jego czyszczenie. Chcę pomalować go jeszcze raz. Pozdrawiam Mel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi