Timi Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Zdjęcia będą pewnie rzadko bo mi się nie chce ich robić, zresztą zazwyczaj nie ma co pokazać. Jednak taki zbiorczy warsztat łatwiej mi będzie prowadzić gdyż zazwyczaj buduje 2-3 modele na raz. Pierwszy i najważniejszy model mam już za sobą. Marysia narazie nie jest przeszkodą w budowaniu modeli, raczej goście którzy ją odwiedzają :P Na początek pare zdjęć z warsztatu Caudron 1:32 Azmodel Z malowania jestem umiarkowanie zadowolony, teraz czas na jakieś oleje itp Następny temat na warsztacie to hańba polskiej myśli modelarskiej A za jakiś czas poznam się z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Się czepię. Szaro-niebieski na górze chyba za bardzo szary i za mało niebieski. Tak na podstawie mojej nikłej wiedzy na temat francuzików. A za jakiś czas poznam się z tym A tu to zdjęć wrzucaj dużo, nie krępuj się. I gratuluję córeczki, niech rośnie zdrowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Gdzie foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Widze że trzeba olać google i wrócić do bukieta... Caudron Szczeniczek kolejny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Się czepię. Szaro-niebieski na górze chyba za bardzo szary i za mało niebieski. Tak na podstawie mojej nikłej wiedzy na temat francuzików. ! czep się tramwaja W instrukcji takie gunze podali to tak wymalowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Na tramwajach się nie znam i trochę strach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Pachnie mi końcem w weekend Początki Pe-2 Pogłębiam wszystkie linie podziału, model jest fajnie ponitowany, minusem jest powierzchnia miejscami chropowata jak papier ścierny:( No i taki wykopek z przed 3 czy 4 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Możesz się pochwalić jak robisz tak zróżnicowaną powierzchnie,chodzi mi o ten biały spód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 27 Lutego 2016 Autor Share Napisano 27 Lutego 2016 Najpierw preshading, coś takiego Potem mocno rozcieńczony kolor bazowy, na to jeszcze mocniej rozrzedzony rozjaśniony kolor bazowy. Nakładam go plamkami na niskim ciśnieniu, kilka różnych jaśniejszych odcieni od bazowego. Ważne żeby farba była transparentna i słabo kryjąca, daje to po kilku "warstwach" takich kropek delikatne przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 2 Marca 2016 Autor Share Napisano 2 Marca 2016 Caudoron 90% gotowy Pe2 jestem zauroczony, samo się to składa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 Po Bytomiu antenka się temu misiu straciła. Kupiłem gifta do Pe 2, generalnie w Bytomiu wydałem całe 12zł... Z peciakiem będzie chyba diorama, to trzebaby jakiś dyliżans postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Dalej kruchy plastik w tych unimodelach? Sypią się detale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 20 Marca 2016 Autor Share Napisano 20 Marca 2016 Strasznie kruchy. Zderzak itp łatwiej było od podstaw zrobić, niż wyciąć i obrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 koniec http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=53502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Ciągle się coś dzieje Pe-2 Klocki lego, na sucho dołożone skrzydła i widać że wszystko pasuje na styk idelanie. Autko na sucho złożone prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 3 Lipca 2016 Autor Share Napisano 3 Lipca 2016 Kalkomanie wbrew obawom poszły sprawnie, zwłaszcza że zbyt dużo ich nie ma Teraz muszę dziada do kupy złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Kolorki zgodne z instrukcją modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi