Voltarius Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Witam Jestem nowy na forum i nie moglem znalezc podobnego watku. Obecnie maluje swojego tygrysa 007 od Tamiyi ostatni czolg Wittmanna. Jest to moj pierwszy model malowany aerografem zakupilem komplet dedykowanych akryli od Tamiyi wszystko szlo jak po masle polozylem czarny podklad Nato black dla cieniowania, nastepnie dark yellow na piaskowca. Problem nastapil przy malowaniu pasow kamuflazu. Kolor dark green XF 61 jest za ciemny na modelu wyglada wrecz jak czarny. Zawsze malowalem pedzlem humbrolami i tutaj dark green wygladal tak jak powinien zas dedykowana tamiya xf61 jest za ciemna. Na youtubirle znalazlem film jak ktos malowal niemiecki kamuflaz. Koles powiedzial, ze ten xf 61 jest zs ciemny wiec uzywa Tamiya XF 67 nato green. Zatem zakupilem ten kolor, jednakze ten kolor wyglada zupelnie inaczej niz ten na filmie... Jest za jasny. Zapytalem czy moze mieszal te farby ale podobno nie. Czy ktos ma jakas koncepcje ? Co zrobic ? Jakimi akrylami malujecie niemiecki zielony. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Wymieszaj sobie farbke. Musisz rozjasnić. Dodaj sobie np. do 3 kropli zielonego krople piaskowego jeśli nie masz innych. Pokombinuj. Tamiya ma świetne farbki ale trzeba sobie mieszać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 Używam zazwyczaj grungrau od Ak interactive który powinien być ok i w twoim przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voltarius Napisano 25 Lutego 2016 Autor Share Napisano 25 Lutego 2016 Hmmm kupilem dzisiaj w sklepie jeszcze Dark green 2 pomieszam cos z tymi kolorami i zobaczymy moze sprobuje jeszcze z tym AK ale wolalbym sie trzymac juz tamiyi. Poniżej jeszcze załączam filmik z youtube tego kolesia co malował nato greenem nie wiem może mam problem ze wzrokiem ale jego Nato green wygląda zupełnie inaczej bardziej jak dark green 2 XF-70 poniżej fotka mojego Nato greena Nie wiem tamiya sie powaliła i dali mu inny kolor czy jak ? na innych filmikach tego goscia nato green wygląda już bardziej jak ten u mnie nawet po zbiorniczku widać, że kolor podczas malowania Elefanta jest ewidentnie jasny zas podczas malowania Wirbelwinda ciemny hmmm jakies koncepcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Wymieszaj sobie te dwie zielone farbki w proporcjach, które uznasz za zadowalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi