Skocz do zawartości

Jakimi akrylami malowac german green. pomocy

Voltarius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowy na forum i nie moglem znalezc podobnego watku.

Obecnie maluje swojego tygrysa 007 od Tamiyi ostatni czolg Wittmanna. Jest to moj pierwszy model malowany aerografem zakupilem komplet dedykowanych akryli od Tamiyi wszystko szlo jak po masle polozylem czarny podklad Nato black dla cieniowania, nastepnie dark yellow na piaskowca. Problem nastapil przy malowaniu pasow kamuflazu. Kolor dark green XF 61 jest za ciemny na modelu wyglada wrecz jak czarny. Zawsze malowalem pedzlem humbrolami i tutaj dark green wygladal tak jak powinien zas dedykowana tamiya xf61 jest za ciemna. Na youtubirle znalazlem film jak ktos malowal niemiecki kamuflaz. Koles powiedzial, ze ten xf 61 jest zs ciemny wiec uzywa Tamiya XF 67 nato green. Zatem zakupilem ten kolor, jednakze ten kolor wyglada zupelnie inaczej niz ten na filmie... Jest za jasny. Zapytalem czy moze mieszal te farby ale podobno nie. Czy ktos ma jakas koncepcje ? Co zrobic ? Jakimi akrylami malujecie niemiecki zielony. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Hmmm kupilem dzisiaj w sklepie jeszcze Dark green 2 pomieszam cos z tymi kolorami i zobaczymy moze sprobuje jeszcze z tym AK ale wolalbym sie trzymac juz tamiyi. Poniżej jeszcze załączam filmik z youtube tego kolesia co malował nato greenem

nie wiem może mam problem ze wzrokiem ale jego Nato green wygląda zupełnie inaczej bardziej jak dark green 2 XF-70 poniżej fotka mojego Nato greena

1z5rm1f.jpg

2zhmm4h.jpg

Nie wiem tamiya sie powaliła i dali mu inny kolor czy jak ? na innych filmikach tego goscia nato green wygląda już bardziej jak ten u mnie

nawet po zbiorniczku widać, że kolor podczas malowania Elefanta jest ewidentnie jasny zas podczas malowania Wirbelwinda ciemny

hmmm jakies koncepcje ?