Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Doskonale wiem co chce zrobić,po pierwsze chcę się czegoś tu dowiedzieć i nauczyć,po to chyba jest forum.Malowanie,to próba i poznanie własnych możliwości,nie każdy rodzi się od razu z aero w ręku.Otóż właśnie ta 15 posłużyła mi do testów, może i źle sformułowałem pytanie,możliwe że dopiero zaczynam zabawę, wiec wiele technik jest mi nie znanych jak i środków. Ja wiem że tu są prawie same asy modelarstwa,ale pogarda dla zaczynających dopiero to zły kierunek. Po prostu pytałem jak zrobić i czym by po pomalowaniu modelu uwidocznić linię podziału i nity. Jest tyle specyfików że nie mam pojęcia co który i do czego. Ot cały mój problem.

Ja tutaj żadnej pogardy dla zaczynających nie widzę, po prostu każdy Twój post jest o czym innym, a w efekcie o niczym.

Mówisz, że nie znasz technik i środków - spoko, ale pytasz o rzeczy które są dobrze opisane w dziale Tajniki Modelarstwa - zajrzałeś tam chociaż?

Chcesz podkreślić linie podziału na srebrnej/aluminiowej powierzchni? Użyj ciemnoszarego washa.

Na czarnej? Użyj jasno szarego. Simple as that...

Zerknij na strony producentów akcesoriów do weatheringu:

http://www.migjimenez.com/en/40-aircraft-weathering-sets

Masz gotowe zestawy przeznaczone do określonych kolorów. Nie mówię, że masz to od razu kupować, ale da ci to podgląd jakie kolory do jakich powierzchni należy stosować.

Napisano

No i super,jak by nie było dzięki na naprowadzenie na właściwe działy,faktycznie gdy bym wiedział jak poruszać się i gdzie,z pewnością nie było by tematu. Dzięki za wpisy panowie. Jest tu jakiś moderator? Proszę o wykasowanie tego tematu Mig 27 skala 1:48.