Fixer Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Doskonale wiem co chce zrobić,po pierwsze chcę się czegoś tu dowiedzieć i nauczyć,po to chyba jest forum.Malowanie,to próba i poznanie własnych możliwości,nie każdy rodzi się od razu z aero w ręku.Otóż właśnie ta 15 posłużyła mi do testów, może i źle sformułowałem pytanie,możliwe że dopiero zaczynam zabawę, wiec wiele technik jest mi nie znanych jak i środków. Ja wiem że tu są prawie same asy modelarstwa,ale pogarda dla zaczynających dopiero to zły kierunek. Po prostu pytałem jak zrobić i czym by po pomalowaniu modelu uwidocznić linię podziału i nity. Jest tyle specyfików że nie mam pojęcia co który i do czego. Ot cały mój problem. Ja tutaj żadnej pogardy dla zaczynających nie widzę, po prostu każdy Twój post jest o czym innym, a w efekcie o niczym. Mówisz, że nie znasz technik i środków - spoko, ale pytasz o rzeczy które są dobrze opisane w dziale Tajniki Modelarstwa - zajrzałeś tam chociaż? Chcesz podkreślić linie podziału na srebrnej/aluminiowej powierzchni? Użyj ciemnoszarego washa. Na czarnej? Użyj jasno szarego. Simple as that... Zerknij na strony producentów akcesoriów do weatheringu: http://www.migjimenez.com/en/40-aircraft-weathering-sets Masz gotowe zestawy przeznaczone do określonych kolorów. Nie mówię, że masz to od razu kupować, ale da ci to podgląd jakie kolory do jakich powierzchni należy stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw111 Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 No i super,jak by nie było dzięki na naprowadzenie na właściwe działy,faktycznie gdy bym wiedział jak poruszać się i gdzie,z pewnością nie było by tematu. Dzięki za wpisy panowie. Jest tu jakiś moderator? Proszę o wykasowanie tego tematu Mig 27 skala 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi