Grymson Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Witam. Za parę dni dotrze do mnie w/w model. Inbox tutaj http://www.mojehobby.pl/products/Bell-AH-1W-SuperCobra.html Jako że to mój pierwszy model śmiglaka (mam nadzieje że nie ostatni) będę potrzebował pomocy znawców tematu. Czy są w ogóle jakieś dedykowane dodatki? Z góry będę planował jakąś wersje USMC w kolorze gray ale do tego będą potrzebne kalki których w zestawie brak. Tu nasuwa się kolejne pytanie czy ktoś ma z innej Cobry jakieś kalki lub może je wykonać na zamówienie. Ew może komuś zostały kalki z zestawu Revell 04646 Sand Shark? Podpowiedzcie mi jeszcze co można poprawić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Z kalkomanii wybór jest dość spory, ale takie malowanie jak w revellu to chyba tylko w tym zestawie, więc poluj na pozostałości u kogoś ;) http://cs.finescale.com/fsm/modeling_subjects/f/16/t/87129.aspx http://www.hobbyeasy.com/en/data/10312.html Dedykowanych blach czy żywic chyba nie ma, może gdzieś w USA jakieś małe firemki coś robią - ja nie znam. A model takie typowe Italeri - szału nie ma, ale jak czysto i ładnie skleisz to nie będzie razić w oczy. Kokpit na pewno będzie uproszczony do bółu - pasy wypadało by dorobić przynajmniej, celownik w kabinie pilota też by nie zaszkodził. A śmigłowiec fajoski, więc czemu go nie mieć na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 Twierdzisz że ten revellowski jest lepiej wykonany? Wybrałem Italke bo właśnie słyszałem że jakościowo lepszy i więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Revell to stary monogram z wypuklymi liniami, i dodanymi nowymi ramkami do wersji W. W taki sam sposob wypucili AH-64D, ktory mam nieszczescie posiadac. Na pudle powinno byc "+ 20% Free Plastic inside" (W nadlewkach oczywiscie) Edit: Sprawdzilem w miedzyczasie i jednak sie pomylilem, Super Cobra Revella to przepak italieri, wciaz z wypuklymi liniami, ale przynajmniej bez nadlewek. A nie lepiej zrobic Z z Kitty Hawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 Lepiej ale cena na tą chwilę i na moją kieszeń trochę powala ;/ Tak patrzałem sobie i się zastanawiam czy są duże różnice w elektronice strzelca/ pilota pomiędzy wersją "W" a "Z"? Piję do tego http://www.mojehobby.pl/products/AH-1Z-interior-S.A.-Kittyhawk-KH80125.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 Nie twierdzę, że Revell lepszy od Italerki, raczej ta sama liga. mam w poczekalni AH-1J z Fujimi w tej skali i raczej też ta sama liga ;) Tak patrzałem sobie i się zastanawiam czy są duże różnice w elektronice strzelca/ pilota pomiędzy wersją "W" a "Z"? Za*****cie wielkie Na dobrą sprawę to zupełnie inna maszyna, kadłub podobny i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 Tak sobie przeglądam fotki i nasuwa się pomysł pudełkowy z nr. 246. I tu zaczyna się mały problem. Mianowicie dwie Cobry z nr 246 1. Wersja rysunkowa (oryginalnego foto nie znalazłem) 2. Oryginalne foto w dwu barwnym camo: Według opisów piaskowa pochodzi z Arabii Saudyjskiej a druga z ODS. Obie wersje należały do USMC. Nie ukrywam że jednobarwne camo jest dla mnie lepszym wyborem (z moimi umiejętnościami) z drugiej jakoś temat SciFi nie jest mi bliski ;> Ma ktoś foto tej piaskowej czy raczej znawcy stwierdzą że to wymysł producenta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 18 Marca 2016 Autor Share Napisano 18 Marca 2016 Model dotarł dziś. Zakupiłem również mały dodatek. I nie mogłem się powstrzymać przed wycinką i małym sklejaniem :S Jeszcze dziś albo jutro powalczę z kokpitem. Jeśli macie jakieś uwagi to proszę bardzo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Żeby nie było to cały dzień walczyłem z połówką. Foty na prędce Miałem robić praktycznie bez zabaw ale tak myślę "Linie podziału i wypukłe ? O to to nie" Pierwsza połówka prawie skończona. Na Wasze standardy to d... nie urywa ale zawsze jakiś start. Podpatruje tutaj: + Coś tam kokpit pokleiłem, skrzydełka i łopaty główne. Jak ktoś może mi powiedzieć dwie rzeczy: 1. Z czego najlepiej zrobić siatki na silnikach 2. Jak zatkać lukę między osłoną wylotów spalin a obudową silników żeby wyglądało jak w oryginale .... cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Pierwsze koty za płoty. Samo się nie nauczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Jak nie chcesz kupować siatek fototrawionych np Abera, to poszukaj herbat w piramidkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Jak nie chcesz kupować siatek fototrawionych np Abera ... Jakąś konkretną proponujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Nie mam modelu w rękach to nie mogę nic zaproponować. Przejrzyj ofertę np na mojehobby. Przy każdej siatce masz podany w mm rozstaw oczek, to coś dobierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi