Danio Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Witam. Dzięki wydatnej pomocy Kolegów, kolejny projekt zakończony... Brewster Buffalo w holenderskiej wersji 339C, niderlandzkiego asa Lt. Augusta Deibla. Model Matchboxa, który wymagał kilku przeróbek i w którym - jak zwykle - wykorzystałem znaczną ilość dodatków. Największym wymienionym elementem były żywiczne skrzydła firmy Pavla. Z końcowego efektu jestem zdowolony, chociaż w kilku momentach dałem ciała... Po pierwsze - wnętrze pomalowałem pierwotnie srebrem Gunze H8, które dało koszmarny efekt. Próbowałem ratować się SuperMetalikiem, ale nie na wiele się to zdało. Na szczęście srebrnego środka niewiele widać, moją mordęgę można zobaczyć w warsztacie. Po drugie - niestety nie udało mi się "randka" z preparatem AK Worn Effects. Finalny wygląd odrapań odbiega od moich wyobrażeń i oczekiwań. Nie mam żadnych zastrzeżeń do preparatu, to moje nieudolne zmagania zaważyły na ostatecznym wyglądzie. Nauki wyciągnięte z tej lekcji uważam jednak za bardzo cenne... Po trzecie i chyba ostatnie - na sam koniec zwaliłem antenę. Przeciąłem ją w złym miejscu, a zabrakło mi cierpliwości (dobrze, że dopiero na koniec), by doprowadzić ją do znośnego stanu... Znacząco psuje końcowy efekt. Nic to, mam nadzieję, że następny model będzie lepszy. W pełni wiary, pozostaję wdzięczny wszystkim za pomoc. Pozdrawiam, a zainteresowanym proponuję warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Widziałem w Bytomiu, na żywo prezentuje się bardzo ładnie. Gratuluję wyróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio Napisano 15 Marca 2016 Autor Share Napisano 15 Marca 2016 Dzięki serdeczne. Oczywiście ja również gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi