rudolf24 Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 (edytowane) Model powstał jakieś dwa tygodnie temu, pierwszy raz zastosowałem na nim technikę z solą (wyszło całkiem znośnie w mojej opinii ;o) ) Model prawię że prosto z pudła, od siebie zrobiłem tylko HUD'a oraz użyłem masek Montexu (zostawiły klej na szybce i musiałem polerować). Model pomalowany farbami Gunze. Galeria w trakcie przebudowy. Edytowane 18 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Widziałem twój model już jakiś czas temu na PWM, zastanawiałem się, czy napisać, czy nie... No nie najlepiej wyszła ta "sól". Patrząc na zdjęcia Rafale to zupełnie tak malowanie nie wygląda. W każdym razie gratulacje skończonego modelu. ;-) PS: dobra rada na przyszłość - zdjęcia rób długim ogniskiem, nie szerokim kątem. Będzie znacznie lepiej. Wiem że trochę za mocno wyszło, ale pierwszy raz próbowałem zrobić coś tą techniką ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Z tym cytowaniem to już się przyzwyczaiłem by było schludnie ;). Może nie wygląda to najlepiej w oczach kogoś doświadczonego, ale w mi się (w miarę) podoba. Szczerze powiedziawszy to nie wiem i raczej szybko odpowiedzi na to pytanie nie znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Głównie brak czasu, pomysłów trochę jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 No ja też niestety mam sporo uwag do tego modelu. O soli nie będę się powtarzać. Model jak dla mnie jest dość niestarannie wykonany, widać ślady łączenia części w niektórych miejscach, brakuje dokładności w ścieraniu washa, kiepskie zdjęcia też nie pomagają. Nie jest to zły model, ale z tego zestawu można naprawę piękną rzecz wydłubać, wystarczy nieco cierpliwości i staranności. No ale nie w dwa tygodnie... Moja rada: nie próbuj od razu wszelkich technik malarskich o jakich słyszałeś, bo nie warto, to z reguły na początku nie wychodzi - ja sam jestem tego dobrym przykładem. Skup się na starannym wykończeniu modelu, pomyśl o jakimś cieniowaniu gdy będziesz go malować: proste przyciemnienie linii podziału i rozjaśnienie paneli daje z reguły kapitalny efekt, jeśli się to tylko starannie wykona. Na resztę przyjdzie czas, nie warto się śpieszyć. I mówię to ja, autorytet w temacie psucia modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 No ja też niestety mam sporo uwag do tego modelu.O soli nie będę się powtarzać. Model jak dla mnie jest dość niestarannie wykonany, widać ślady łączenia części w niektórych miejscach, brakuje dokładności w ścieraniu washa, kiepskie zdjęcia też nie pomagają. Nie jest to zły model, ale z tego zestawu można naprawę piękną rzecz wydłubać, wystarczy nieco cierpliwości i staranności. No ale nie w dwa tygodnie... Moja rada: nie próbuj od razu wszelkich technik malarskich o jakich słyszałeś, bo nie warto, to z reguły na początku nie wychodzi - ja sam jestem tego dobrym przykładem. Skup się na starannym wykończeniu modelu, pomyśl o jakimś cieniowaniu gdy będziesz go malować: proste przyciemnienie linii podziału i rozjaśnienie paneli daje z reguły kapitalny efekt, jeśli się to tylko starannie wykona. Na resztę przyjdzie czas, nie warto się śpieszyć. I mówię to ja, autorytet w temacie psucia modeli. Zacznę od tego że model zrobiłem dwa tygodnie temu, a budowałem go przez 3 miesiąca i dopiero teraz zrobiłem galerie. Dziękuje za porady, wiem model ma kilka (może naście, jakby nie patrzeć) mniejszych lub większych błędów, ale mi się podoba (i chyba to jest najważniejsze). Nie mniej przyjmę sobie te rady do serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Marca 2016 Share Napisano 28 Marca 2016 Sorry, źle doczytałem - wyszło mi że go robiłeś 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 No ok, nic się nie stało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi