Tomek Mroczkowski Napisano 23 Kwietnia 2016 Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam, Po krótkiej walce po prostu chciałem go skończyć, okurzyłem, pobrudziłem. Nie czyściłem opon ze szwów bo i tak nie powinny się tu w ogóle znajdować Jedynym dodatkiem była lufa RB Model, natomiast sam zestaw, no jakość Revell'a - nic specjalnego. Jeszcze te zdjęcia które na dodatek uwydatniają to czego nie widać I tak idzie na sprzedaż Cytuj
imek46 Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Moim skromnym zdaniem to przy tym odcieniu zieleni to bardziej przypomina ruskiego BTR. Jak dla mnie ten zielony to za jasny. Cytuj
panzer_lehr Napisano 3 Maja 2016 Napisano 3 Maja 2016 Kolor nie ważny...8x8 to się liczy. W E-gu podpowiem Ci jak zrobić koła...jeszcze lepiej. MMB Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Maja 2016 Autor Napisano 3 Maja 2016 Moim skromnym zdaniem to przy tym odcieniu zieleni to bardziej przypomina ruskiego BTR. Jak dla mnie ten zielony to za jasny. Zieleń XF-67 Tamki, szczerze to malowałem czym miałem a i padło na Tamke bo chciałem przetestować malowanie nimi aerografem:D Macieju, będę zaszczycony Cytuj
imek46 Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Moim skromnym zdaniem to przy tym odcieniu zieleni to bardziej przypomina ruskiego BTR. Jak dla mnie ten zielony to za jasny. Zieleń XF-67 Tamki, szczerze to malowałem czym miałem a i padło na Tamke bo chciałem przetestować malowanie nimi aerografem:D Macieju, będę zaszczycony Tamka ma specjalne kolory dedykowane NATO - wskim barwom. Wg mnie są bardziej odpowiednie niż ten. Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Maja 2016 Autor Napisano 4 Maja 2016 Które to będą farby? Zaopatrze się przy najbliższej okazji. Cytuj
imek46 Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 XF-69 NATO Black, XF-68 NATO Brown, XF-67 NATO Green. Ja kamuflaże natowskie robię tymi farbami i uważam, że są dobre. Cytuj
panzer_lehr Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Farby Tamci są dobre. Ale jeszcze lepsze są farby GUNZE. Biją Tamcię pod każdym względem. Polecam zestaw (komplet trzech farb w jednym kartoniku) CS602 (to starsze oznaczenie tego zestawu) - w środku TC10/RAL6031; TC11/RAL8027; TC12/RAL9021 - teraz oznaczenie tego zestawu to CS664. Z tym żę, do GUNZE warto kupić od razu ichni thiner. Generalnie polecam. Od jakiegoś czasu przeszedłem na farbki GUNZE...droga z której się nie zawraca (zabrzmiało poetycko :-) ). MBB Cytuj
Solaris7813 Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Farby Tamci są dobre. Ale jeszcze lepsze są farby GUNZE. Biją Tamcię pod każdym względem. A w czym Gunze są lepsze? Chodzi o odcienie kolorów nato? Cytuj
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Maja 2016 Autor Napisano 4 Maja 2016 Imek, no natowska zielenia pomalowany, ale raki odcien powstał, spróbuje za radą Gunze. dzięki za pomoc! Cytuj
panzer_lehr Napisano 5 Maja 2016 Napisano 5 Maja 2016 A w czym Gunze są lepsze? Chodzi o odcienie kolorów nato? Ano w tym, że mają lepszą strukturę i nie są do końca w pełni matowe. Czyli tak jak jest w rzeczywistości. MBB Cytuj
Panzer Machine Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Model fajnie wyszedł. Mam go na warsztacie tak więc rozumiem Twój ból: "Po krótkiej walce po prostu chciałem go skończyć". Ja mam go po camo i czeka na odpryski i brudzing. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi