Tomek Mroczkowski Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Witam, Po krótkiej walce po prostu chciałem go skończyć, okurzyłem, pobrudziłem. Nie czyściłem opon ze szwów bo i tak nie powinny się tu w ogóle znajdować Jedynym dodatkiem była lufa RB Model, natomiast sam zestaw, no jakość Revell'a - nic specjalnego. Jeszcze te zdjęcia które na dodatek uwydatniają to czego nie widać I tak idzie na sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Moim skromnym zdaniem to przy tym odcieniu zieleni to bardziej przypomina ruskiego BTR. Jak dla mnie ten zielony to za jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Kolor nie ważny...8x8 to się liczy. W E-gu podpowiem Ci jak zrobić koła...jeszcze lepiej. MMB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 Moim skromnym zdaniem to przy tym odcieniu zieleni to bardziej przypomina ruskiego BTR. Jak dla mnie ten zielony to za jasny. Zieleń XF-67 Tamki, szczerze to malowałem czym miałem a i padło na Tamke bo chciałem przetestować malowanie nimi aerografem:D Macieju, będę zaszczycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Moim skromnym zdaniem to przy tym odcieniu zieleni to bardziej przypomina ruskiego BTR. Jak dla mnie ten zielony to za jasny. Zieleń XF-67 Tamki, szczerze to malowałem czym miałem a i padło na Tamke bo chciałem przetestować malowanie nimi aerografem:D Macieju, będę zaszczycony Tamka ma specjalne kolory dedykowane NATO - wskim barwom. Wg mnie są bardziej odpowiednie niż ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Które to będą farby? Zaopatrze się przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 XF-69 NATO Black, XF-68 NATO Brown, XF-67 NATO Green. Ja kamuflaże natowskie robię tymi farbami i uważam, że są dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Farby Tamci są dobre. Ale jeszcze lepsze są farby GUNZE. Biją Tamcię pod każdym względem. Polecam zestaw (komplet trzech farb w jednym kartoniku) CS602 (to starsze oznaczenie tego zestawu) - w środku TC10/RAL6031; TC11/RAL8027; TC12/RAL9021 - teraz oznaczenie tego zestawu to CS664. Z tym żę, do GUNZE warto kupić od razu ichni thiner. Generalnie polecam. Od jakiegoś czasu przeszedłem na farbki GUNZE...droga z której się nie zawraca (zabrzmiało poetycko :-) ). MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 4 Maja 2016 Share Napisano 4 Maja 2016 Farby Tamci są dobre. Ale jeszcze lepsze są farby GUNZE. Biją Tamcię pod każdym względem. A w czym Gunze są lepsze? Chodzi o odcienie kolorów nato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Imek, no natowska zielenia pomalowany, ale raki odcien powstał, spróbuje za radą Gunze. dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 A w czym Gunze są lepsze? Chodzi o odcienie kolorów nato? Ano w tym, że mają lepszą strukturę i nie są do końca w pełni matowe. Czyli tak jak jest w rzeczywistości. MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Model fajnie wyszedł. Mam go na warsztacie tak więc rozumiem Twój ból: "Po krótkiej walce po prostu chciałem go skończyć". Ja mam go po camo i czeka na odpryski i brudzing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi