toled Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Tytułem wstępu - model bardzo dobrej jakości jeżeli chodzi o detale, a cenowo 70-90zł jest genialny. Niestety Trumpeter trochę przekombinował i złożenie nadwozia z podwoziem wymagało sporo roboty i nerwów. Wadą jest odstająca maska, którą oczywiście można skleić jak ktoś nie chce prezentować silnika lub zostawić otwartą (ja wybrałem drugi wariant, niebawem dojdą fototrawione zawiasy), oraz bardzo kruche elementy chromowane. Plusy, to właśnie fototrawione zawiasy, masa detali i w miarę dobre spasowanie większości elementów. Technicznie: kolor to H88 Gunze, bezbarwny Fly Color z OBI, polerka pastami Tamiya Fine i Finish. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 25 Kwietnia 2016 Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Podoba mi się Twój model. Obserwowałem warsztat. Mam tylko jedno "ale". Czy maska tak już będzie odstawała? Nie da się jej domknąć? Może to przez maty wygłuszające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 25 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2016 Będzie, mógłbym ją wyprostować nad ciepłem, ale moja będzie zawsze otwarta...więc po co ryzykować? ;-) Maty wyjąłem, zamieniłem na płaskie, nie mają prawa przeszkadzać. Taka niedoróbka Trumpetera, kto składa Revella, ten wie o czym mowa ;-) (Np. Ferrari California) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Model fajny, podoba się Dodatkowo ładny kolor i dobre zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Będzie, mógłbym ją wyprostować nad ciepłem, ale moja będzie zawsze otwarta...więc po co ryzykować? ;-) Maty wyjąłem, zamieniłem na płaskie, nie mają prawa przeszkadzać. Taka niedoróbka Trumpetera, kto składa Revella, ten wie o czym mowa ;-) (Np. Ferrari California) Model bardzo ładny. Nie powiem Szczególnie detale (np. silnika) są ekstra Gratulacje. Tylko ta maska Nie zwalaj winy na Producenta, tylko ją popraw . Psuje cały efekt Twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Żeby nie było, że jestem leń, przypatrzę się co można z tą maską zrobić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi