Mikele Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Często się pojawia pytanie, czy z obecnych na rynku modeli Trumpetera w tej skali (wersje M i K) da się zrobić polskiego MiGa-29 kwitowane było jedną odpowiedzią - nie. Ale lud kitajski obiecuje na 2016-2017 kilka wersji: 9.12 (tak, da się ), 9.13, 9.17 i 9.51 (UB, dwumiejscowa). Pytanie tylko, kiedy przejdą od słów do czynów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 No właśnie mi news z SMT wyskoczył, przejrzałem ich profil i trafiłem na 9.12. Rozbrykali się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Wiadomość dobra i zła. Pewnie zrobią na podstawie ostatniego MiGa w skali 1/72, więc błędy będą powielone, choć mam nadzieję, że nie ;) Tak czy siak, kusi żeby kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 czyli jak mam rozumieć będzie to baza do zbudowania mysliwca w polskich barwach - tylko będzie się musiał ktoś pokusić i zrobić kalkę; ciekawe czy pojawi się również waloryzacja BIG ED taka jak do MiGa21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2016 czyli jak mam rozumieć będzie to baza do zbudowania mysliwca w polskich barwach - tylko będzie się musiał ktoś pokusić i zrobić kalkę; ciekawe czy pojawi się również waloryzacja BIG ED taka jak do MiGa21? Do polaka w obu szarych schematach malowania to w stosunku do podstawowej wersji 9.12 bedzie sporo przeróbek. Eduard w Swoim Profipacku w 1:48 dał odpowiednie blachy i żywice i na tym by się trzeba było m.in. wzorować. A i obecnie się nieco pozmieniało, zwłaszcza w kokpitach, więc zabawy będzie sporo. Z pudła to się da wykonać model z lat 90tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Kwietnia 2016 Share Napisano 27 Kwietnia 2016 Modele raczej firmy skalują w dół, nie w górę. I Trumpeter ostatnio potrafił poprawić formy jeśli było potrzeba. No i skoro pracują nad nowymi formami i błędy są znane, raczej się postarają. Z resztą sami o swoich błędach pisali. Być może, zakładając, że zaczęli projekt od 32 ale wcześniej wydali 72. Doświadczenie jednak np Su-27 pokazuje, że we wszystkich skalach powielali te same błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi