gumowy01 Napisano 29 Kwietnia 2016 Share Napisano 29 Kwietnia 2016 Witam Kolejny z tegorocznych moich ulepków Polski T-55 A. Model z Trumpetera nr kat 07283, wieża z ModellTrans nr kat MT 72131, lufa RB Models, blacha Part P-72-114, linki (dwa zestawy z Eureki XXL i moja inwencja własna Pojazd w malowaniu 1 Warszawskiego Pułku czołgów z Elbląga, 16 Dywizji Pancernej. Pomorski Okręg Wojskowy, w trakcie ćwiczeń poligonowych w 1973r Jako że nie było wątku warsztatowego, kilka fotek gołego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Kawał dobre roboty! Udało się ułożyć charakterystyczny dla T-5X układ gąsienic -w moim mordowałem się z tym solidnie. Fajnie wyszła belka do wyciągania z błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Fajnie że się podoba. Z gąskami nie było kłopotu, wklejone do górnych powierzchni kół na cjanoakrylu i zabezpieczane wałeczkami z gazety do całkowitego przyklejenia. Belka wykonana z grubszej ramki od modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Bardzo ładna maszyna Artku A figurka z jakiego zestawem? I co nowego na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Hej Marcinie Figurant ze starego zestawu ESCI - Pakt Warszawski, niestety jeden z tych zestawów, których Italeri nie wznowiło. A co nowego... kilka rzeczy jest, Magach 6 Gal, M-31, polski T-72. To na tą chwilę. Trzeba się spotkać i pogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Oj widzę że Cię na "współcześniaki" wzięło Spotkanie oglądamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Telefon mam aktualny, czas się także znajdzie Ostatnio będąc na Moson zakupiłem sporo ciekawych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Ciekaw jestem jak ten czołg był oceniany w porównaniu z zachodnimi odpowiednikami. Natomiast jego sylwetka zawsze bardzo mi się podobała. Jeden z moich ulubionych czołgów ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Co do oceny tego czołgu, najlepiej ocenili go żydzi stwierdzając że był lepszy od ich M-48 i Centurionów. Problem w tej konstrukcji tkwił w wyszkoleniu załóg, a nie samym sprzęcie. Pancerniacy izraelscy natłukli sporo tych teciaków, wykorzystując lepszą taktykę użycia własnych sił pancernych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Jakby nie bylo czolg nadal pozostaje w uzyciu w wielu krajach, i okazal sie niezla baza pod modernizacje. Sam model bardzo mi sie podoba,ale czy beczki nie powinny byc w kolorze czolgu? Wystepowaly takie srebrne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Pojazd robiony na podstawie zdjęć polskich Teciaków, beczki faktycznie były w kolorze całego pojazdu, farma jednak na nich bardzo szybko schodziła w wyniku czyszczenia po zaciekach paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi