Skocz do zawartości

[G] Autoblinda AB 41 - 1:72 Italeri

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Tym razem znów dopadłem model w mini skali Akurat u mnie w modelarskim pojawił się ten model Autoblindy (fotka poniżej), a że rysunek na pudełku mnie bardzo zaciekawił to nie miałem wyjścia - zakupiłem

thumb_000.jpg

źródło: kitsreview.com

Model oczywiście wykonany prosto z pudełka ( aż 1 ramka z częściami ) Pomalowany Pactrami... właściwie dopiero co skończyłem go... tymczasem oglądajcie, oceniajcie itp... ja jestem wykończony - idę spać

01aa6d06762837cam.jpg 243d343b852638cem.jpg 4e35652aff3ddf3em.jpg a1c7bcff505decbam.jpg 39a610bc171c2f74m.jpg c12ae20bd802ab5dm.jpg 1920d97e1534e4a3m.jpg 33a3959f3cd8eaedm.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

witam!!!

model nieczego sobie, tylko wiesz, jakoś ten kurz..tak trochę jak "natryśniety" wyglada....zbyt kontrastowo w stosunku do całej reszty...ale czekam na opinie innych.

:]

michał

Napisano

Witam!

witam!!!

model nieczego sobie, tylko wiesz, jakoś ten kurz..tak trochę jak "natryśniety" wyglada..

O ile ten sposób kurzenia na kadłubie nie razi ,to na kołach wygląda bardzo sztucznie (choć prawdę powiedziawszy to kwestia gustu) - zapewne było to właśnie natryskanie a nie "kurzenie". Malowanie bardzo ładne ale sam model potraktowałeś chyba nieco zbyt lajtowo i robiłeś "na szybkiego" o czym świadczą szpary na łączeniach i nie całkiem usunięte ślady kleju :

4ad321addd597934m.jpg

b65e1d4e4de0d0e5m.jpg

Wewnętrzna strona włazu na wieżyczce powinna być w kolorze kamuflażu, pręt anteny jest zbyt gruby, wymień go na cieńszy.

dba1407951921e24m.gif

b7bd8aa4e1dd056bm.gif

Wydaje mi się że bez większego problemu uda ci się usunąć te drobne niedociągnięcia .

Pozdrawiam!

Napisano
ładne ale sam model potraktowałeś chyba nieco zbyt lajtowo i robiłeś "na szybkiego" o czym świadczą szpary na łączeniach i nie całkiem usunięte ślady kleju :

Kurcze wiesz nawet nie widziałem tej szpary z boku... kurcze ogromniasta jest... Choć niestety jak na nowość italki to jest całkowicie nietrafiony jeśli chodzi o jakość... A co do "śladów po kleju" to po prostu szpachla, jakimś cudem musiała odpaść w miejscu szpary z boku... bo ta u góry to moje całkowite niedociągnięcie...

Dzięki panowie za komentarze... oczywiście następny będzie lepszy...