Skocz do zawartości

VI Podlaski Piknik Militarny "Misja Wschod 2016"

7urgen

Rekomendowane odpowiedzi

Jako uczestnik ze strony organizatora serdecznie zapraszam. Napewno beda starsze, wspolczesne pojazdy wojskowe oraz mozna sie spodziewac replik pojazdow historycznych. Dla pasjonatow munduru tez cos bedzie.

plakat-6-piknik.jpg

Mam rzut beretem do powyższego, plakaty już też widziałem a żwirownia w ogrodniczkach (lubię tam spacerować po lesie) jest idealna dla tego pomysłu. Całość jest organizowana co rok. Może w tym roku wpadnę 27 bo 28 wypadam na wygnanie

No my (jako grupa) bedziemy tam juz drugi raz. Impreza nam sie spodobala wiec pomimo duzej odleglosci stwierdzamy ze warto.

Od Was daleko a dziś te miejsca będę mijał. Jest jeszcze jedno gdzie można coś takiego zrobić ... ale to na przyszły rok Może uda Ci się odszukać Przemka Szumka -- pasjonat modelarstwa jak my (pancerka). A jak tu już będziesz to pojedź w stronę Kruszewa (tam gdzie lepszych ogórków i kapusty nie kupisz) a po drodze tam po prawej stronie na posesji prywatnej stoi czołg może też pasjonat. Pozdrawiam Grzechu i miłej jazdy

Zobaczymy jak nam czasu starczy bo poza wszystkim bedziemy tam swietowac moje 48 urodziny i chcemy to wplesc w diorame... Ale sza, to ma byc niespodzianka. ;)

Cholercia... drugi koniec Polski

7urgen - ale rozumiem że można liczyć na kilka zdjęć poglądowych z imprezy na forum

Tutaj znajdziesz sporo fotek i fotorelacji.

https://www.facebook.com/piknikmilitarny/

thx - na razie zostało popatrzeć na pracę wszystkich bo już jestem daleko od swego biurka

Na zachętę- 7urgen na posterunku...

13307377_1582464268718756_5816982111361091340_n.jpg?oh=4234d74f738d5005972e200eee9fde79&oe=57C4FB49

7urgen - dzięki za linka, widzę że pogoda dopisała

Widzę że Szpakowski ciągle nie ochłonął ze złotego szału... eh wiem że biznes we Włodarzu musi się kręcić ale dałby sobie chłop już spokój bo coraz bardziej się ośmiesza

EDIT:

Jak rozumiem za rok będzie replay? Może uda mi się wygospodarować czas z wyprzedzeniem

Coz, kazdy orze jak moze... Ja tam jedynie zarejestrowalem ze on tam byl i tyle. Pogoda byla super, zgloszono okolo 500 rekonstruktorow ( w zeszlym roku okolo 200), byli rosjanie, bialorusincy, czesi, wiec impreza sie rozrasta i zaczyna byc miedzynarodowa. Podsumowujac dalej, spotkalem kilku kumpli ktorych nie widzialem cale lata, impreza byla super, strzelalem z dwoch nowych (dla mnie) broni (MP28 w czasie inscenizacji i muszkietu dzieki uprzejmosci pewnego pruskiego jegra), organizator raczyl nas wyrobami miejscowego przemyslu "spirytysuwoego" (zaglebie bialostockie znane z tego), atmosfera nie do powtorzenia nigdzie indziej i z nikim innym. Za rok jedziemy znow i juz szykujemy mala niespodzinke...