subaroman Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 (edited) Model tamiya w skali 1/24, kalkomania Renaissance. Malowanie: podklad, biala ts-46, niebieska RAL 5002. Papier scierny+pasty polerskie+wosk. **** Jest to model, do ktorego mam osobisty, specjalny sentyment, gdyz Janusz byl dla mnie jednym z najlepszych kierowcow w Europie. Swiadcza o tym jego wyniki i popularnosc. Goraco kibicowalem mu na ogladanych rajdach... **** Przerobki modelu, wzgledem bazy, obejmuja malowanie i oklejenie. Felgi czy opony sa identyczne jak w modelu bazowym. Usuniete zostaly jedynie elementy mocowania antenek na dachu. W przygotowanie sa jeszcze cztery inne modele samochodow, ktorymi startowal niezapomniany Janusz Kulig. Sa to: Focus w barwach marlboro z Rajdu Potrugalii, oparty na bazie hasegawy w szutrowej specyfikacji. Powstaja takze dwa asfaltowe Focusy, jeden z konwersja przednich swiatel na model focusa w specyf. `01 (migacz w lampie przedniej a nie w zderzaku - niedorobka ze strony tamiya) oraz Peugeot 206 WRC, wszystkie na podstawia tamiya. Edited December 24, 2007 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subaroman Posted September 7, 2008 Author Share Posted September 7, 2008 Korzystajac z chwili wolnego czasu, postanowilem odswiezyc stary temat. Temat jak powyzej, tyle ze uzupelniony o kilka nowych, konkretniejszych fotek. Taka mala retrospekcja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRUGER_MAN Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 No bardzo ładnie , a jeszcze bardziej ze to auto Kuliga ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł216 Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 No bardzo ładny fordzik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paffko Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Piękny model, szacunek za podjęcie tematu. Co do samego modelu, jedno ale: przednie kierunkowskazy. Konkretnie chodzi mi o wnęki w których się znajdują. Na zdjęciach wygląda, jakbyś troche wyjechał pędzelkiem poza obrys samych kierunkowskazów. Może to tylko wina zdjęcia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartini Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Fajny FOCUSIK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
subaroman Posted September 7, 2008 Author Share Posted September 7, 2008 Co do samego modelu, jedno ale: przednie kierunkowskazy. Konkretnie chodzi mi o wnęki w których się znajdują. Na zdjęciach wygląda, jakbyś troche wyjechał pędzelkiem poza obrys samych kierunkowskazów. Może to tylko wina zdjęcia. Masz racje, wyjechalo mi sie. Ciekawe, ze przez kilka miesiecy nie zauwazylem tego....Model czeka jeszcze na zestaw zapinek na klapy. Musze tylko znalezc odpowiednie fototrawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 Model bardzo ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommi Posted September 8, 2008 Share Posted September 8, 2008 Model bardzo ładny Jestem tego samego zdania Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZBYT Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 no model śietny tym bardziej że Kuliga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mlody016 Posted March 4, 2011 Share Posted March 4, 2011 Model naprawdę świetny, zwłaszcza kapcie i felgi ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akryl Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 Naprawdę boski Ford. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts