Jump to content

Ford Focus WRC - Janusz Kulig *

subaroman
 Share

Recommended Posts

Model tamiya w skali 1/24, kalkomania Renaissance.

Malowanie: podklad, biala ts-46, niebieska RAL 5002. Papier scierny+pasty polerskie+wosk.

**** Jest to model, do ktorego mam osobisty, specjalny sentyment, gdyz Janusz byl dla mnie jednym z najlepszych kierowcow w Europie. Swiadcza o tym jego wyniki i popularnosc. Goraco kibicowalem mu na ogladanych rajdach... ****

Przerobki modelu, wzgledem bazy, obejmuja malowanie i oklejenie. Felgi czy opony sa identyczne jak w modelu bazowym. Usuniete zostaly jedynie elementy mocowania antenek na dachu.

W przygotowanie sa jeszcze cztery inne modele samochodow, ktorymi startowal niezapomniany Janusz Kulig.

Sa to: Focus w barwach marlboro z Rajdu Potrugalii, oparty na bazie hasegawy w szutrowej specyfikacji. Powstaja takze dwa asfaltowe Focusy, jeden z konwersja przednich swiatel na model focusa w specyf. `01 (migacz w lampie przedniej a nie w zderzaku - niedorobka ze strony tamiya) oraz Peugeot 206 WRC, wszystkie na podstawia tamiya.

d1799f0f6a7ed4d3.jpg

f7af64844a8a46aa.jpg

Edited by Guest

• 8 months later...

Piękny model, szacunek za podjęcie tematu.

Co do samego modelu, jedno ale: przednie kierunkowskazy. Konkretnie chodzi mi o wnęki w których się znajdują. Na zdjęciach wygląda, jakbyś troche wyjechał pędzelkiem poza obrys samych kierunkowskazów. Może to tylko wina zdjęcia.

Pozdrawiam

Co do samego modelu, jedno ale: przednie kierunkowskazy. Konkretnie chodzi mi o wnęki w których się znajdują. Na zdjęciach wygląda, jakbyś troche wyjechał pędzelkiem poza obrys samych kierunkowskazów. Może to tylko wina zdjęcia.

Masz racje, wyjechalo mi sie. Ciekawe, ze przez kilka miesiecy nie zauwazylem tego....Model czeka jeszcze na zestaw zapinek na klapy. Musze tylko znalezc odpowiednie fototrawy.

• 2 years later...