Skocz do zawartości

Ford Focus WRC - Janusz Kulig *

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Model tamiya w skali 1/24, kalkomania Renaissance.

Malowanie: podklad, biala ts-46, niebieska RAL 5002. Papier scierny+pasty polerskie+wosk.

**** Jest to model, do ktorego mam osobisty, specjalny sentyment, gdyz Janusz byl dla mnie jednym z najlepszych kierowcow w Europie. Swiadcza o tym jego wyniki i popularnosc. Goraco kibicowalem mu na ogladanych rajdach... ****

Przerobki modelu, wzgledem bazy, obejmuja malowanie i oklejenie. Felgi czy opony sa identyczne jak w modelu bazowym. Usuniete zostaly jedynie elementy mocowania antenek na dachu.

W przygotowanie sa jeszcze cztery inne modele samochodow, ktorymi startowal niezapomniany Janusz Kulig.

Sa to: Focus w barwach marlboro z Rajdu Potrugalii, oparty na bazie hasegawy w szutrowej specyfikacji. Powstaja takze dwa asfaltowe Focusy, jeden z konwersja przednich swiatel na model focusa w specyf. `01 (migacz w lampie przedniej a nie w zderzaku - niedorobka ze strony tamiya) oraz Peugeot 206 WRC, wszystkie na podstawia tamiya.

d1799f0f6a7ed4d3.jpg

f7af64844a8a46aa.jpg

Edytowane przez Gość
  • 8 months later...
Napisano

Korzystajac z chwili wolnego czasu, postanowilem odswiezyc stary temat. Temat jak powyzej, tyle ze uzupelniony o kilka nowych, konkretniejszych fotek.

Taka mala retrospekcja...

0b385d7099220a2a.jpg

760d86bac1ad68e1.jpg

0bc3ec740fb5199d.jpg

9323f576726caa38.jpg

9f628139184b3532.jpg

a66f98c417907153.jpg

2d6d46f04ac1a6e9.jpg

c3c097f74f656107.jpg

8ee20400436c020f.jpg

eb93f328a31ff87a.jpg

ea7e44ba328ad48c.jpg

aed6746a159edde8.jpg

1da23e77f60d93c4.jpg

da06f6ed0489f245.jpg

Napisano

Piękny model, szacunek za podjęcie tematu.

Co do samego modelu, jedno ale: przednie kierunkowskazy. Konkretnie chodzi mi o wnęki w których się znajdują. Na zdjęciach wygląda, jakbyś troche wyjechał pędzelkiem poza obrys samych kierunkowskazów. Może to tylko wina zdjęcia.

Pozdrawiam

Napisano
Co do samego modelu, jedno ale: przednie kierunkowskazy. Konkretnie chodzi mi o wnęki w których się znajdują. Na zdjęciach wygląda, jakbyś troche wyjechał pędzelkiem poza obrys samych kierunkowskazów. Może to tylko wina zdjęcia.

Masz racje, wyjechalo mi sie. Ciekawe, ze przez kilka miesiecy nie zauwazylem tego....Model czeka jeszcze na zestaw zapinek na klapy. Musze tylko znalezc odpowiednie fototrawy.

Napisano

Model bardzo ładny

Napisano
Model bardzo ładny

Jestem tego samego zdania

Pozdrawiam

• 2 years later...