Cinekf1 Napisano 21 Czerwca 2016 Share Napisano 21 Czerwca 2016 zdjęcie przedstawia formę do odlania kopyta kabiny F-16 B/D Hasegawy. Forma ta składa się z dwóch warstw: wewnętrzna (pomarańczowa) jest w masy light, którą ci poleciłem do drobnych elementów. Jest rzadsza, leista, a przez to lepiej odzwierciedla drobne szczegóły. Najpierw naniosłem ją na element kopiowany. Po usieciowaniu naniosłem masę twardszą (żółtą - na zdjęciu kilka postów wcześniej we wiaderku). A to wszystko po to aby przy wlaniu dużej ilości żywicy jak w tym przypadku forma się nie odkształciła. Taką technikę stosują właśnie stomatolodzy przy robieniu wycisków pod protezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 21 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2016 Super, bardzo konkretne info. Wielkie dzięki, wykorzystam tę wiedzę mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi