Forest Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Koledzy i Koleżanki, może się orientujecie, czemu w.w. zestaw jest dwu częściowy? Mam nadzieję, iż dlatego, ponieważ obejmuje oba modele z pudełka? Czy to po prostu potwornie rozbudowany zestaw dla jednego z nich, podczas gdy drugi zostaje goły i wesoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 6 Lipca 2016 Share Napisano 6 Lipca 2016 Forest, jak oglądam instrukcje i blachy na stronie Eduarda, to stwierdzam, że jest to rozbudowany zestaw dla jednego okrętu. Na blaszkach nie ma podwójnych elementów. Kiedyś mnie strasznie interesował ten zestaw, ale ponieważ nigdzie nie mogłem znaleźć zestawu metalowych luf to sobie odpuściłem. Blaszki i lufy to "przekleństwo". Jak zrobisz chociaż jeden model waloryzowany blachami to nie wyobrażasz sobie jak można zrobić następny bez blach. Niech żyją blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 6 Lipca 2016 Autor Share Napisano 6 Lipca 2016 Ja się dopiero przymierzam do zakupu blach do Tirpitza, ale już się tak rozglądam powoli za czymś bardziej "z mojej bajki" A wiela tego: Cesarewicz, Wariag, Emden+Dresden.... Wczoraj, jak patrzyłem za konkretnymi modelami, to oczopląsu dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 7 Lipca 2016 Share Napisano 7 Lipca 2016 Ja robiłem Variaga z blachami Eduarda. I byłem tymi blachami mile zaskoczony. Dużo, dużo elementów. Lufy i maszty można kupić Mastera. Ja miałem lufy od RB Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi