kartoniak Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Cześć i czołem, w przerwie miedzy pojazdami wykonałem figurkę podoficera z kb wz.96 Beryl 6BDSz z Toro Model w skali 1:35. Bardo przyjemny model do składania i szybki. Malowany farbami Vallejo i Pactra, kalki z zestawu. Następny model w kolejce to Most Czołgowy Bóbr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Świeci się starszy kapral dość mocno, chyba że to kwestia fotek. Kolorystyka munduru niezbyt podobna do wz.93 (wiem, co seria produkcyjna to są nieco inne ale takich nie widziałem), ale to też może być problem oddania kolorów na fotkach (zwłaszcza że beret też coś jasny wyszedł). Natomiast jak 6-ta 6-tą nie ma opcji noszenia beretu równo nad oczami, no chyba że to jakiś "zając przywieziony w teczce". "Szpic" beretu dokładnie nad orzełkiem też dziwnie zlokalizowany. Coś mi nie pasuje układ kieszeni udowych - powinny być bardziej z przodu, na prawym udzie powinna być kieszonka na nóż szturmowy. Albo klasyczne US-y, z dwoma kieszeniami udowymi na każdej nodze. Czepiam się, ale jako rekonstruktora 6 PDPD trochę mnie niektóre elementy bolą. No chyba że czegoś nie wiem (siedzę w ciut wcześniejszym okresie) - jest tu parę osób będących bardziej na bieżąco. Za to poziom malowania jak dla mnie bardzo wysoki, z plamami urobiłeś się mocno i wyszły bardzo starannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Proszę wziąć pod uwagę mundur typu RIPSTOP, w nim brak jest kieszeni na nóż i kieszenie znajdują się z boku, tak fakt zdjęcia są mocno rozjasnione, a co do beretu bardzo możliwe odnośnie jego ułożenia na głowie, chociaż widziałem kilka fotek żołnierzy 6BDSz w berwcie tloczonym wz.2001 i dokładnie w ten sposób był zalozony. Dziękuję za uwagi i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Na ripstopy z ciekawości rzucę okiem przy okazji, zawsze warto wiedzieć. Co do ułożenia beretu - no cóż, "stary desant" (a mam w tych okolicach trochę znajomości) szlak trafia na widok beretów noszonych na różne dziwne sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Co do beretów rozumiem, u Nas na jednostce też często są z tym problemy zwłaszcza w jednym z pododdziałów. A co do berety w/w modelu jest nawet zdjęcie zamieszczone przez producenta w pudełku z zolnierzem który jest wzorem figurki i ma identycznie ułożony beret jak w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 27 Września 2016 Autor Share Napisano 27 Września 2016 Kolejnym, ukończonym modelem jet Most czołgowy "Bóbr" (biber) na podwoziu Leopard I, który trafił do Polski razem z czołgami Leopard 2A4. Model z firmy Revell + kalki Toro Model, pojazd w malowaniu 10 Brygady Kawalerii Pancernej ze Świętoszowa. Standardowo malowanie pędzlem farbami Vallejo Model Color, dosyć przyjemny w składaniu chodź mało szczegółowy tzn. dużo elementów typu siekierka, łopaty itp. są "na stałe" na modelu wytłoczone. Następnym pojazdem jest trochę większe przedsięwzięcie niż do tej pory, a mianowicie Afgańska wersja KTO "Rosomak" z IBG w 1:35 z VIII zmiany PKW w malowaniu 2-iej drużyny, 2-ego plutonu, 2-iej kompanii ze Świętoszowa, akurat to konkretne malowanie dlatego iż kierowca był na ówczesnej zmianie kolega z którym wspólnie teraz służę. Mam ciekawe plany co do modelu lecz zostawię to w tajemnicy, czas pokaże. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kartoniak Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Zapraszam trochę inna skala, ale również w temacie viewtopic.php?f=68&t=56368 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi