Skocz do zawartości

"Lato spędzone w ..stoczni" - USS "Saratoga" Tamiya 1/700

Janisz

Rekomendowane odpowiedzi

A i ostatnie foty z podstawką.....

- obrazek z Brico

- karton 2mm - nie pamiętam.....

- farba w sprayu niebieski metallic z Brico

- plastikowa imitacja wody - bodajże Hauler z Alledrogo

7QzRukil.jpg

No i teraz mogę iść w "torfownik"......

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Z tym że nie do końca.....

Galeryja została szybko zablokowana - ostrzy ci admini tutaj są.......

Nie zdążyłem dołożyć kilku archiwalnych fotek potwierdzających moje tezy - barak samolotów i czystość......

Gg4KPXjl.jpg

dOZZICQl.jpg

Na koniec bardzo dziękuje wszystkim za oglądanie/komentarze/doping/pomoc - potrzebne podkreślić....

To była moja pierwsza relacja - oby nie ostatnia. Przynajmniej nauczyłem się wstawiać zdjęcia bo dobrze je robić to jeszcze nie.....może kiedyś.

Fajny.

szkoda że bez samolotów.

Takie było założenie od samego początku.

Jak już pisałem na fotkach archiwalnych brak choćby kawałka latadła.

Jest wprawdzie taki fajny dźwig ale nie mam żadnych rysunków no i tu już czas mnie pokonał.

Można by dodać kilka pojazdów.

Oprócz tego w zestawie są tylko samoloty w wersjach nocnych a w tym okresie "Sara" jeszcze była normalnym lotniskowcem. Dopiero pod koniec wojny otrzymała wyposażenie do prowadzenia operacji nocnych plus odpowiednie samoloty.

Te nocne zachowam dla następnej "Sary" lub "Big E".... kto wie.

Pewnie że można by wsadzić inne samoloty ale też do końca nie wiedziałem które dywizjony itp.

Za to obiecuję solennie że następny "flat top" będzie pełen samolotów

Nie zdążyłem dołożyć kilku archiwalnych fotek potwierdzających moje tezy - barak samolotów i czystość......

Hej, aż tak czysty to nie jest, popatrz na pokład... A że samolotów brak na zdjęciach to nie znaczy iż ich okręt nie miał

2BQRMwN.jpg

Myślę, że po konkursie warto by mu dać leciutki wash, bo troszkę za czysty jest i jakieś lotnictwo też bym dał...

Na przykład jak tu...

http://www.modelshipgallery.com/gallery/cv/cv-03/Saratoga-700-es/index.htm

Pozdrawiam

Oj ciśniesz na te samoloty niemiłosiernie ale tu akurat pozostanę nieugięty za to jednak postaram się dorobić pojazdy z tym fajniusim dźwigiem na kółkach

No ale pokład na mojej "Sarze" nie jest aż taki jednostajny - myślałem że to zostanie zauważone..... jednak tu przeważył brak doświadczenia w brudzingu modelarskim.

Nad tym też popracuję.

Dzięki za link - tamta "Sara" jest zrobiona wyśmienicie nie to co mój koślawiec........

Oj ciśniesz na te samoloty niemiłosiernie

Tam zaraz cisnę, zwyczajnie jeszcze fajniej by wyglądał z jakimiś latadłami na pokładzie, lotniskowiec bez samolotów wygląda tak jakoś dziwnie...

A jeśli chodzi o wash, to miałem na myśli cały model, a nie tylko pokład. Pisałeś, że wstawisz galerię brytola co dałeś jego fotkę na początku tej relacji,

więc przypominam i czekam na zdjęcia

Pozdrawiam

Tu masz rację ja też nie do końca nie lubię lotniskowce bez samolotów ale po prostu tutaj chciałem się trzymać tego co na zdjęciach.

Kolejna "Sara" będzie z samolotami.

Co do HMS "Valiant" to jak tylko się wyrobię to w tygodniu postaram się pyknąć kilka zdjęć na galerii.

Nadal mam problem z podstawowym aparatem i korzystam z zastępczego egzemplarza który nie do końca ogarniam.

Pozdrawiam