toled Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Galeria Konkurs Lato 2016 Model zakwalifikowany do: Klasa 3 - Pojazdy cywilne Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Warsztat TUTAJ 10 sierpnia 2007 roku zmarł Jean Rédélé - twórca Alpine. Dla uczczenia jego pamięci postanowiłem złożyć model Alpine A110 z Tamiyi. Skończyłem w 9 rocznicę jego śmierci. Nadwozie to X13 Tamiya, chromy Dupli Color Chrome oraz taśma aluminiowa 3M, dodatkowo imitacje śrub i nakrętek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Głosowanie rozpocznie się od godzin rannych w dniu 1 września 2016 i potrwa do 10 września do godziny 23.59 Galeria będzie zamknięta aż do czasu zakończenia głosowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toled Posted September 15, 2016 Author Share Posted September 15, 2016 Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi i zastrzeżenia do modelu, chętnie wysłucham porad, by mieć je na uwadze w następnych warsztatach ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Model bardzo ładny a zdjecia świetne. Może pomaluj chromy bo na nich model wg mnie najwięcej traci. Taśma 3M schodzi raczej bez kleju. Troszkę więcej też dokładności - tylna szyba odstaje, klosze przednich lamp albo ukruszone albo pobrudzone klejem, a przednie zawieszenie siadło bardziej niż tylne. Piszę z perspektywy zupełnego laika w temacie cywili. Poza tymi drobnymi błędami model wygląda bardzo fajnie i jeszcze raz powtórzę, zdjecia świetne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts