jerzype Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Witam, ponieważ jeden warsztat na ukończeniu, a modeli do skończeia duuużo, wrzucam do wątku warsztatowego jeden model, z którym mam pewne problemy. Ogólnie dużo przy nim pracowałem, baażnik z drutu- użycie tego fototrawionego byłoby żałosne... Przede wszystkim washa zrobiłem tylko na grillu silnika i bocznych żeberkach ,maski...i bardzo żałuję tej decyzji. Uznałęm, że DAK i wash nie wskazane...ale pojazd wyraźnie na tym traci moim zdaniem. Duża to dla mnie nauka... Model ma być porzucony więc ma flaka w przednim prawym kole i zbitą szybę w drzwiach z przodu, lewe przednie koło nieprzyklejone.... PYTANIA: Czy mogę/powinienem robic wash, jeśli położyłem już matowy lakier? Co wymaga poprawy? Czy myślicie, że jak nie dam bambetli na bagażnik to będzie grzech? Z takim bagażnikiem aż się prosi o pakunki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Bardzo ładny, byłem przekonany, że to 35-ka:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzype Posted August 15, 2016 Author Share Posted August 15, 2016 Aktualizacja. Tak, model to oczywiście Roden w królewskiej 1/72:) Autobusik dostał washa lekkieo vandik a na kołach z kapką czarnego, drzwi po washu i lekkim kurzeniu. Na tym etapie jestem z jego wyglądu raczej zadowolony, obawiałem się złożenia wszystkiego do kupy bo wnętrze i przedział kierowcy są w oddzielnych częściach a zmontować mogłem dopiero po pomalowaniu i zamontownaiu szyb...więc do końca nie wiedziałem czy się uda, ale weszło na styk. Obym czegoś nie zepsuł. Zostało dokleić odblask pod rejestracją, przykurzyć m.in. nadkola i ewentualne bambetle na górze i do tego podstawka, która nie będzie raczej zbyt skomplikowana, planuję Tunezję 1943. Następne zdjęcia już w galerii raczej. BONUS:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts