jerzype Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Czołem, tym razem IS2m, model Zvezdy 1/72. Model łatwiutki, rozleniwiający. Prawie z pudełka, bo nie było co przerabiać za bardzo, lufa też zestawowa. Malowanie inne tzn Czechosłowacja maj 1945 bo rzygam tymi berlińskimi Józwami na forach. Z kalkami idzie mi coraz lypij:) Kuleje za to brudzenie, pracuję nad podstawkami i figurkami. Modyfikacje: -nawierony wizjer kierowcy i wydechy (chyba zapuszcze tam łosza bo słabo widać), doskrobane krawędzie płyt pancernych i ślady po radzieckiej „obróbce” stali. -faktura odlewu na kadłubie- na długości przedziału bojowego był odlew oraz na wieży -wytrasowane czopy kołyski armaty -ucięty i zaszpachlowany zaczep pod DszK, mój go nie ma -uchwyty z drutu na wieży -antena dojdzie dopiero na podstawce, która niebawem Wszelkie zastrzeżenia mile widziane- poprawię przed podstawką Miałem drobne problemy ze zdjęciami, niebawem więcej fotek...bo serwer odmówił mi posłuszeństwa i figle płata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Śliczny tez tak będę robił tylko na podstawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 19 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Dzięki:)Mam nadzieje, że moje modele także dorobią się podstawek! Wrzucam galerie, żeby sam się trochę zmotywować do robieia podstawek...dopiero się uczę je robić:/ A głupio byłoby dawać model w miarę porządny postawiony na brzydkiej podstawce. Póki co muszę skończyć pozaczynane modele (jeszcze kilka zostało) i na spokojnie szkolić warsztat z podstawkami i figurkami. Pracuję w UK, ale aktualnie jestem w Polsce na przymusowym długim urlopie (życie) i robienie modeli bardzo mi pomaga, jeśli będe w kraju do października to napewno pojadę na zawody do Torunia z modelami na podstawkach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Naprawdę sympatyczny Józek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi