Hammett Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Witajcie. chciałbym zaopatrzyć się w jakiś podstawowy zestaw do fotografii, Namiot + lampy. Na Allegro znalazłem dwa zestawy, który wydają mi się w miarę sensowne. Nie szukam profesjonalnego sprzętu, bo takowego nie potrzebuję a i budżet mam obecnie nieco napięty. Statyw mam. W świetle jupiterów wystąpią samoloty w skali 1:48, sporadycznie może się zdarzyć 1:32. Czy te zestawy dadzą radę? Chodzi mi o wielkość namiotu 60x60x60 oraz lampy i ich moc. Jeśli macie jakieś sprawdzone alternatywy do wygrzebanych tutaj, podpowiedzcie mnie laikowi fotograficznemu. http://allegro.pl/x14-studio-foto-zestaw-namiot-bezcieniowy-2-lampy-i6422160858.html http://allegro.pl/zestaw-namiot-bezcieniowy-80cm-z-2x-lampami-800w-i5824473024.html Ten drugi zestaw wydaje mi się sensowniejszy. Ewentualnie może darować sobie namiot i zakupić zestaw lamp? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Przy zabawie z fotografią możesz wybrać trzy drogi: - Białe kartonowe tło, które wymaga doświadczenia w ustawianiu lampy, by usunąć większość cieni. - Namiot bezcieniowy - 80cm starczy, jeszcze możesz spróbować 120cm, ale to już jest dość duże i trzeba mieć miejsce. Na plus, że łatwiej wtedy w środku operować modelem. - Stół bezcieniowy - najdroższa opcja - 2 lampy po bokach, trzecia od dołu. Ok. 500zł. Ogólnie te zestawy z namiotami nie są złe, ale warto szukać oprawek na więcej żarówek, bo może zabraknąć światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Przy zabawie z fotografią możesz wybrać trzy drogi:- Białe kartonowe tło, które wymaga doświadczenia w ustawianiu lampy, by usunąć większość cieni. - Namiot bezcieniowy - 80cm starczy, jeszcze możesz spróbować 120cm, ale to już jest dość duże i trzeba mieć miejsce. Na plus, że łatwiej wtedy w środku operować modelem. - Stół bezcieniowy - najdroższa opcja - 2 lampy po bokach, trzecia od dołu. Ok. 500zł. Ogólnie te zestawy z namiotami nie są złe, ale warto szukać oprawek na więcej żarówek, bo może zabraknąć światła. Dziękuje za poradę. Zamówiłem ten zestaw z namiotem 80. Zobaczę co uda mi się z tego wycisnąć. Może dokupię trzecią lampę, ale to już po pierwszych testach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Dobry wybór. W razie czego same oprawki tanio można wymienić, ale te co są powinny na początek wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 ... - Stół bezcieniowy - najdroższa opcja - 2 lampy po bokach, trzecia od dołu. Ok. 500zł. Raczej 2 po bokach, jedna od góry i dwie od dołu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi