biket26 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Witam wszystkich. Poszukuję farby do pomalowania t-72m2 w kolorze irackich czołgów. Mam 2 typy: Tamiya XF59 desert yellow Mix 50 x 50 farb valleyo: iraqi sand i brown sand. Może ktoś miałby jakieś sugestie co do odcienia lub farby? Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 A jaki to ma być czołg bo jeżeli Saddamowy, to raczej Model-Master 4711, te nowomalowane po Saddamie mają kolor bardziej intensywny.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Dzięki Adamie za pomoc. Muszę się zaopatrzyć w tą farbkę, ale najpierw jeszcze muszę się upewnić czy te wersje były użytkowane w tamtym rejonie. Nie chciałbym popełnić gafy Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Z tego co na szybko udało mi się ustalić to raczej nie stosowano tych czołgów w Iraku, były stosowane starsze wersje T72 ze stereoskopowym dalmierzem, i zmodernizowana wersja T72A -eksportowy odpowiednik T72M. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Jeszcze raz dzięki za pomoc. Niestety faktycznie nie była tam użytkowana moja wersja. Natomiast fajny kamuflarz jest w modelu Trumpetera t-72b. Tylko nie mogę znaleźć zdjęcia strony instrukcji z malowaniem w dobrej jakości. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi