isz007 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Dzień dobry Chciałbym przedstawić Wam moje zmagania z popularnym modelem na forum, a mianowicie VW GOLF GTI Wstępnie oszlifowana kasta: A tak prezentuje się obecnie deska rozdzielcza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 15 Września 2016 Share Napisano 15 Września 2016 Chętnie poobserwuję Twoje zmagania z tym autkiem tym bardziej, że i na mnie czeka ten sam model. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Chętnie poobserwuję Twoje zmagania z tym autkiem tym bardziej, że i na mnie czeka ten sam model. Powodzenia w budowie. Dziękuję Wywierciłem otwory na przelot w felgach, co zdecydowanie poprawiło ich wygląd, a także ujednoliciłem deskę podkładem 1200, jeszcze będę nad nią pracował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 19 Września 2016 Autor Share Napisano 19 Września 2016 c.d. Nie wiele... ale się dzieje ;) Wycinanie, szlifowanie, szpachlowanie... jednym słowem Revell... Patrzyłem sobie trochę na te golfy... i trochę nie mogę się połapać, jaki fotel Revell miał na myśli... Volkswagena "sportowy" czy Recaro, głownie chodzi mi o różnicę w zagłówku miedzy tymi fotelami... Może ktoś ma jakieś dobre zdjęcia vw golfa mk2 GTI w originale...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 c.d. "Walka" z Revell-em trwa, staram się robić jak najlepiej potrafię, czasem wyjdzie trochę lepiej, czasem gorzej... i znów muszę coś poprawić...elementy na zdjęciu niżej, jak widać jeszcze muszę dopracować... A może by mu tak wstawić V8? .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 c.d. Spróbuje poprawić nieco fotele, a dokładnie zagłówki, a dokładnie ich mocowanie do fotela... Powalczę również trochę z "lampo-grilem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Zmierzam w tym kierunku, przynajmniej mam takie niepoprawne marzenie... Oczywiście kierownica zostaje na swoim miejscu, w tym przypadku brexitu nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 30 Września 2016 Autor Share Napisano 30 Września 2016 c.d. Z maską trochę mnie poniosło, za duży optymizm we mnie wstąpił, chciałem poprawić użebrowanie, ale wyszło nieciekawie, pozostało tylko to usunąć, teraz się zastanawiam co z tym zrobić.... Środkowy tunel w miejscu lewarka skrzyni biegów również usunąłem, jest tam "półeczka" na drobne przedmioty... która w wykonaniu revella wyjątkowo mnie się nie podobała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
URSON Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Piękny model, mam pytanie on jest wykonany od podstawy czy kupiony i składany ?? pozdrawiam: D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
URSON Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Piękny model, mam pytanie on jest wykonany od podstawy czy kupiony i składany ?? pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Piękny model, mam pytanie on jest wykonany od podstawy czy kupiony i składany ?? pozdrawiam:D A gdzie tam piękny... Kupiony, i składany. http://www.mojehobby.pl/products/VW-Golf-GTI-16V.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Minimalne postępy, usunąłem klamki, teraz muszę wykombinować czy poprawiać te seryjne, czy wykonać jakieś zupełnie nowe, wypełniłem otwór we wnętrzu, na maskę nie mam dobrego pomysłu..., muszę znaleźć odpowiednią blaszkę i wypełnić te dziury. Popsułem zderzaki, które Revell moim zdaniem wykonał wyjątkowo źle. Myślałem żeby kupić takie: http://www.scaleproduction.de/product_info.php?info=p177_v-w-golf-2-gl-stossstangen.html ale wtedy musiał bym przerabiać kastę, czyli boczna szyba lusterka...itp Szukałem innych akcesoryjnych zderzaków, ale nic nie znalazłem, zależy mi na wąskich zderzakach..., może ktoś się z takimi spotkał? Fujimi ma takie, ale czy da się kupić wybrane części? Raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 13 Listopada 2016 Autor Share Napisano 13 Listopada 2016 Golf cd. Poprawiłem nieco silnik, usunąłem "stare" świece, na ich miejsce wstawiłem nowe, do tego dojdą jeszcze przewody, pewnie z drutu, Kombinuje też z elementem który możemy nazwać jako całość kolektorem snącym, tutaj też będę chciał wykonać przewody wtrysku paliwa z drutu, te które były razem z odlewem usunąłem, jak również dolną część kolektora ssącego, ale narazie nie mam pomysłu jak go zrobić/dorobić na nowo, coś wymyślę, Poprawiłem zagłówki w fotelach..., drugi się klei ponieważ wierciłem na szwie i pod wpływem oporu wiertła się trochę rozkleił, Drobnica... Dziękuję, cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Witam, kasta w podkładzie, usuwam niedociągnięcia revella i moje drobne rysy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Witam, dobry wieczór... Na dzisiaj wygląda to tak: "Podwozie" malowałem aerografem (gunze), reszta pędzelek i mix farb, tamiya, vallejo, humbrol, revell... tak trochę eksperymentalnie żeby sprawdzić jak poszczególnymi farbami maluje się z pędzla. Przy malowaniu aerografem natomiast, coś poszło nie tak, na elemencie farba zmieniła się w proszek... potem to z trałem i pomalowałem ponownie... ale również lekki proszek został na elemencie...na szczęście po przetarciu łatwo było go usunąć. Nie wiem co zrobiłem nie tak?... za małe ciśnienie na komresorze? za mało rozcieńczona farba? aerograf do kitu? sam nie wiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Ciekawy warsztat a prawie nikt się nie udziela, szkoda. Jaki kolor nadwozia planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Skąd pomysł na złote przewody paliwowe? Na tylnym pasie po lewej stronie - co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 enten chodzi ci o to małe czarne na płycie podłogowej to czarne -pompa paliwa /srebrne -filtr paliwa dlaczego nie złote przewody ? u mnie w golfie 1:1 mam zielone ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Zajarzyłem ,ten pasek naklejony to pewnie łata blacharz się nie popisał poszedł na łatwiznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 A to mój model ,taki sam mam w dużej skali 1:1 z silnikiem 1,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Jaki kolor nadwozia planujesz? 305 MR HOBBY GRAY FS36118 -czyli ciemno szary, ten sam co podwozia. Skąd pomysł na złote przewody paliwowe?Na tylnym pasie po lewej stronie - co to jest? Miały być miedziane , ale trochę za jasne wyszły..., choć jak by tak dobrze wypolerować miedź...na żywo nie ma tragedii, wygląda to całkiem fajnie. Zajarzyłem ,ten pasek naklejony to pewnie łata blacharz się nie popisał poszedł na łatwiznę Tak właśnie było.... A to mój model Super wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Dzięki ,myślę nad zrobieniem drugiego bo w tym jest tylko przednie oświetlenie w drugim przód i tył, teraz są dostępne takie małe diody. pozdro. ARNI44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Dzięki ,myślę nad zrobieniem drugiego bo w tym jest tylko przednie oświetlenie w drugim przód i tył, teraz są dostępne takie małe diody. pozdro. ARNI44 Ja muszę kupić drugiego, bo zpartoliłem zderzaki, są do niczego, ale lepsze takie niż żadne, chyba że Ktoś ma i chciałyby się pozbyć to chętnie przygarnę, a najlepiej gdyby to były zderzaki od Fujimi, nie Revell. Oświetlenia nie będę robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Pokaż co poszło nie tak, może koledzy coś doradzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Ja chyba mam formy szerokich zderzaków zrobionych przez znajomego, cudne nie są ale na pewno mogą się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi