Bartas89 Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Czyli jak psiknę podkładem to jak wyschnie to mam zrobić daną część papierem 3000? Na sucho czy na mokro? I mocno czy delikatnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Na mokro i delikatnie, żeby nie przetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 A ile podkładówka musi schnąć? 24h? A właściwa farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Na opakowaniu powinno być napisane zależnie czego używasz. W świecie modelarskim czeka się tak ok. 24-48h dla podkładu i bazowego koloru. A zależnie od lakieru nawet i 2-4 tygodnie ;-) (np. lakier Tamiya ma taki urok, że po tygodniu potrafi jeszcze łapać odcisk palucha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Niestety nie jest napisane na opakowaniu. Mam podkład Vallejo i farbę Model Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Po miesiącu pracy wreszcie skończyłem swój pierwszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi