bazylms Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Ja bym jeszcze rozjaśniał. To wg mnie zaniknie. Cytuj
Radziecki102 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Napisano 2 Kwietnia 2017 Rozumiem , ale nie do końca wiem jak to ugryźć (tzn. które miejsca potraktować jeszcze jaśniejszym) Dodam że na żywo kontrast miedzy kolorami jest bardziej widoczny. Cytuj
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Tam gdzie masz już jaśniejszy tylko następny kolor o mniejszym promieniu. np. środek każdego panelu błotnika, opony jarzma, przedniej płyty itp. Cytuj
Radziecki102 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Napisano 2 Kwietnia 2017 Za radą Krzysztofa dołożyłem jeszcze ''światła" Chyba teraz będzie w miarę ok Cytuj
bazylms Napisano 2 Kwietnia 2017 Napisano 2 Kwietnia 2017 Moim zdaniem dobra decyzja. Trochę zastanawia mnie kolor - na ostatnich fotkach taki soczysty wyszedł. Działaj dalej. Jak go skończysz to zobaczysz efekty. Wtedy będziesz wiedział czy następny razem jeszcze bardziej szaleć czy nie. Piszę tak, bo ogólnie z fotek ciężko doradzać, właśnie ze względu na przekładania kolorów. Cytuj
Radziecki102 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Napisano 2 Kwietnia 2017 tj to moje robienie zdjęć, cuda na kiju się dzieją ;) Cytuj
Radziecki102 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Napisano 5 Kwietnia 2017 Po wpisie Spottera rozjaśniłem jeszcze trochę Wyszło tak jak widać powyżej choć zdjęcia nadal jakieś ciemne i nie oddają faktycznego koloru (na żywo sporo jaśniej to wygląda) Da się również zauważyć że oznaczenia gwardii dostały po .Miejsca docelowe zwilżyłem Mr.Mark Softer i nałożyłem kalkę i co ciekawe uszkodziłem je miękkim pędzelkiem, napisy kładłem tak samo i nie było takich niespodzianek. Zastanawiam się nad użyciem co najmniej dwóch kolorów filtra i teraz pytanie :czy to kłaść jeden na drugi czy normalnie w innych miejscach ?? Cytuj
Radziecki102 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Napisano 5 Kwietnia 2017 Chciałbym trochę zmienić kolor bo to co mi wyszło to taki nie do końca bojowy. Cytuj
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2017 Napisano 5 Kwietnia 2017 Ja tam filtrów już od dawna nie robię. Na koniec i tak kolor jest daleki od początkowego. Cytuj
Radziecki102 Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Napisano 5 Kwietnia 2017 Ja jestem dziecko jutuba a tam wszyscy dają filtry Cytuj
Panzer Machine Napisano 6 Kwietnia 2017 Napisano 6 Kwietnia 2017 Filtr nie daje się po całości tylko w wybranych fragmentach. Mig na jutubie Ci opowie po co służy filtr: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi