Łukasz_G Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Witajcie. Nie było mnie tu bardzo długo ale w tym czasie nie zrezygnowałem z modelarstwa. Zajmowałem się w tym czasie modelami ciężarówek RC w 1:14. Postanowiłem odpocząć od wiórów, opiłek i kabelków więc wróciłem do mniejszej skali Wybór padł na Scanie jednak nie był bym sobą gdybym czegoś nie przerobił i wybrałem model 113M z rzędowym sześciocylindrowym silnikiem o mocy 360 KM. Ponadto będzie to dla mnie wyzwanie bo trzeba zrobić nowy silnik i chcę nanieść ślady użytkowania. Bazą na mój model jest Scania 143M 500KM POLMack. Za wzór posłużą mi zdjęcia Scanii które kiedyś zrobiłem. Dość gadania, pora na kilka fotek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Siadam w pierwszym rzędzie i oglądam Powodzenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Oglądam, kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysieku Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Również kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Dzięki za miłe słowa. Powiedzcie mi tylko, bo wypadłem z tematu, z czego najlepiej robi się okablownie ramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Witaj, Lukasz, do okablowania ramy najlepsza jest zylka wedkarska, tylko pamietaj, ze przed zalozeniem, przeszlifuj ja delikatnie wzdluz papierem sciernym, tak kilka razy, zeby zrobic dobre podloze dla farby. Co prawda malo ktora farba jest az tak elastyczna, ale jak zylki nie przeszlifujesz, to przy niewielkim odksztalceniu farba ci po prostu odprysnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Dzięki tomek jakiej grubości żyłka będzie najlepszą ? Boję się trochę, że zylka będzie się źle układać na łukach znaczy się że za duże będą, za łagodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Cześć. słuchaj Tomka on wie co mówi, ja tez używam żyłek i są idealne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Ja uzywam 0,24mm, taka na 4kg rybe . Grubsza nie bedzie wygladala realnie, pamietaj jeszcze, ze farba dodatkowo pogrubi je, wiec cos w okolicach 0,18 do 0,25 bedzie idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Ok, dzięki zaopatrzę się jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Witajcie, miałem chwilkę czasu na hobby i powstało takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Swietna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi