Melgir Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Hej ! Powiedzcie mi proszę czy taśma malarska zedrze farbę z modelu ? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 hmmmm,przez jakiś czas używałem i przy odtłuszczeniu modelu,nałożeniu dobrego podkładu,i dobrej farby nie zdzierała się. Jednak lepiej kup tamiyę,bardzo dobra taśma za niedrogą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Hej !Powiedzcie mi proszę czy taśma malarska zedrze farbę z modelu ? Pozdrawiam ! Taśmę malarską to możesz użyć do przytrzymywania małych części podczas pryskania aero - do tego się jej mocniejszy klej nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Zwykła taśma malarska żółta czy niebieska nie przylega tak dobrze do modelu jak Tamiya - farba podpływa pod taśmę. Mam też taśmę różową TESA. Ona jest najbardziej zbliżona do Tamki. Dosyć dobrze przylega, a klej jest nawet może ciut słabszy niż Tamka. Nie korzystam z niej jednak, ponieważ po miesiącu od naklejenia podczas ściągania zostawia klej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
troy Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Wiesz robiłem już pare razy i farba się nie zdarła więc wydaje mi się że robie też nie zejdzie farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi