Melgir Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Hej ! Powiedzcie mi proszę czy taśma malarska zedrze farbę z modelu ? Pozdrawiam ! Cytuj
Wojtek-Krowa Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 hmmmm,przez jakiś czas używałem i przy odtłuszczeniu modelu,nałożeniu dobrego podkładu,i dobrej farby nie zdzierała się. Jednak lepiej kup tamiyę,bardzo dobra taśma za niedrogą cenę. Cytuj
cooper69 Napisano 8 Października 2016 Napisano 8 Października 2016 Hej !Powiedzcie mi proszę czy taśma malarska zedrze farbę z modelu ? Pozdrawiam ! Taśmę malarską to możesz użyć do przytrzymywania małych części podczas pryskania aero - do tego się jej mocniejszy klej nadaje. Cytuj
karambolis8 Napisano 9 Października 2016 Napisano 9 Października 2016 Zwykła taśma malarska żółta czy niebieska nie przylega tak dobrze do modelu jak Tamiya - farba podpływa pod taśmę. Mam też taśmę różową TESA. Ona jest najbardziej zbliżona do Tamki. Dosyć dobrze przylega, a klej jest nawet może ciut słabszy niż Tamka. Nie korzystam z niej jednak, ponieważ po miesiącu od naklejenia podczas ściągania zostawia klej :/ Cytuj
troy Napisano 10 Października 2016 Napisano 10 Października 2016 Wiesz robiłem już pare razy i farba się nie zdarła więc wydaje mi się że robie też nie zejdzie farba Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi