kokos85 Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Witam koledzy Powoli będę się zabierał za model który podpowiedzieliście mi sami czyli CH-53G od revella warsztat miał powstać troszkę szybciej ale wyszło jak zawsze a i po drodze był "Modelikarz" Długo się zastanawiałem nad możliwościami pracy przy tym modelu, przeglądając internety wpadłem na pomysł zrobienia go w tym stylu: http://www.b-domke.de/AviationImages/Stallion/Images/CH-53G_84+13_18483.jpg Wraz z "złamanym ogonem" jak tu: http://www.b-domke.de/AviationImages/Stallion/Images/2513.jpg przyznam że chodziła mi po głowie zamiana na amerykańska wersje lecz nie za bardzo wiem co musiało by zostać przebudowane a i oznaczenia w tej skali też nie było by łatwo zrobić... Każda pomoc będzie mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Super witaj na pokładzie! Widzę, że ambitnie podchodzisz do tematu. Ja też myślałem o tym śmiglaku, ale mnie bardziej kręcą amfibie Jak kiedyś zrobię model śmivłowca - to właśnie tak poskładanego z otwartym wszystkim co się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 A miałem jeszcze tradycyjnie zapytać - czy chciałbyś wymienić mu oszklenie na vacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 też myślałem nad otwarciem jakiegoś silnika ale nie bardzo wiem czy dam rade co do oszklenia muszę go przypasować i ocenić. A czemu pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Widzę, że kolega zza miedzy też go nie dawno zakupiłem ale bardziej korci mnie żeby go przerobić na hamerykańskiego MH-53, kiedyś Revell takiego wypuścił ale niestety obecnie jest już nieosiągalny :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 A czemu pytasz? Bo mógłbym Ci to wytłoczyć No i PabloA też by od razu takie vacu dostał, to by może zrobił tego amerykańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 O to ja się na to chętnie piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Dobra - do tłoczenia potrzebuję tych części, które chcecie mieć wytłoczone Mogę wytłoczyć osłonę kabiny i boczne okienka jeśli któreś z nich są wypukłe i dorzucić kawałek folii na płaskie okienka. Plus jeśli chcecie otwierać silnik, to potrzebowałbym ten kawałek modelu na którym jest to co ma być otwarte. Adres podam na PW pierwszemu ochotnikowi Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Ja jestem ochotny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Ja tez tylko za kolkiem nie za bardzo pisac moge :-) Nic nie mowie ale zobaczylbym budowe takiego hamerykanca :-P Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Dobra kokos85 poszło PW. PabloA podaj mi swój adres - jak już będzie gotowe to puszczę dwie koperty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Hej, a czy byłby ktoś chętny do ogarnięcia tematu masek do oszklenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Hej, a czy byłby ktoś chętny do ogarnięcia tematu masek do oszklenia? Podrzuć temat Paastelli w Lublinie. info@pmask.eu, paastella@o2.pl Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Hej rhinoceros - dzięki za kontakt. Ja myślałem, że może ktoś z projektu chciałby się zająć tym tematem. Ja mógłbym wytłoczyć oszklenie i może nawet rozrysować maski, tylko może ktoś inny by to zlecił na cięcie ploterem i może machnął przy okazji jeszcze parę sztuk dla kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Już po pracy więc nadrobię troszkę tematu: PabloA na to wychodzi że za miedzy i z miłą chęcią zobaczyłbym twój warsztat maleństwa w wersji MH-53 nie wspominając jakby kiedyś trafiły obok siebie na stole konkursowym ale do niczego nie namawiam Marudek co do masek ja raczej nie posiadam takiej "wiedzy" by je rozrysować, ale... mogę zorientować się do do wycinania, tylko pytanie na jakiej foli miało by to być najlepiej? bo szczerze mówiąc zalega mi oramasc 811 jak dobrze pamiętam nadała by się? jeśli tak i znalazłbym jakiś ploter blisko a najlepiej po znajomości to nawet masowo możemy produkować maski A jeśli nie to poszukam firmy co do warsztatu postaram się coś dziś porobić ale najpierw muszę przesyłkę przygotować Więc powoli zaczynam: sprawdziłem spasowanie i jest ok teraz czas coś zepsuć czyli zaczne od pozbycia się ogona i poszukiwaniu zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Nie znam się na papierach samoprzylepnych. Ale jeśli nie jest sztywny i nada się do nakładania na obłe pwierzchnie bez odrywania się krawędzi maski od powierzchni i jeśli nie zostawia śladów kleju i da się ciąć na ploterze to powinno być OK Dobra, to rozrysuję co trzeba i prześlę Ci projekt do cięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Powoli zaczynam walkę z maleństwem. na początek został odcięty ogon oraz pozbywam się niepotrzebnych otworów wewnątrz następnym etapem będą żeberka idąc za ciosem otwierania na pewno będzie otwarty luk ładunkowy nad drzwiami się zastanawiam tak samo zastanawiam sie nad czymś takim http://www.b-domke.de/AviationImages/Stallion/15964.html http://www.b-domke.de/AviationImages/Stallion/18453.html tylko w tym drugim przypadku muszę poszukać więcej zdjęć chyba że koledzy pomogą aha czy koledzy pomogą rozszyfrować kolor podłogi luku ładunkowego bo instrukcja podaje revell 362 "zielony-trzcina" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Października 2016 Share Napisano 17 Października 2016 No, no - całkiem spory ten modelik Z mojej strony szacun za scratch Fajnie jest oglądać pootwierane mikrusy. Jeśli chodzi o materiały to niestety nie pomogę, ale mogę doradzić jak zrobić tą obudowę na wierzchu silnika. Wygląda na całkiem prostą, więc gdybym miał ją robić jako pojedynczą sztukę (nie masowo) to z kawałka blaszki po napoju wygniótłbym odpowiedni kształt - może nawet używając wyciętej części z modelu jako kowadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 No, no - całkiem spory ten modelik Jak na tą skale to faktycznie mały nie jest a i co wyjdzie z planów budowy a co ważniejsze jak wyjdzie okaże się w praniu Ale dzięki za dobre słowo i podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Wygląda to bardzo zachęcająco ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Witam Koledzy Troszkę mnie nie było, a i z modelikiem nie powalczyłem Pozostałe projekty pokończone, w między czasie otrzymałem parę przesyłek, za które trzeba podziękować Piotrowi oraz Pani Ilonie z Pmask Swoją drogą chętni na maski proszę się meldować Teraz powinno się coś zacząć dziać w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Ja co prawda samego modelu jeszcze nie mam, ale jak osłona kabiny już jest, to maski też by się przydały. Mój adres masz. Wielkie dzięki i czekam na foty z warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 3 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2016 Witam Koledzy Ostatnio mam bardzo krucho z czasem ale postanowiłem coś pokazać, żeby nie było że się obijam W rzadkich chwilach wolnego czasu, postanowiłem zrobić namiastkę żebrowania, jak wychodzi oceńcie sami ps. dalej czekam na chętnych na maski do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 powoli ruszam z kopyta, i sukcesywnie będę przyspieszał prace dziś troszkę pogrzebałem i próbuje zrobić "ławkę" jestem ciekaw co koledzy sądzą o tej próbie? staram się wzorować na tym zdjęciu, na tyle na ile pozwala skala i moje umiejętności http://www.b-domke.de/AviationImages/Stallion/20068.html jest trochę krzywo ale nie jest jeszcze poprawnie przyklejona i nie docięta do końca, liczę na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Hej, o ile dobrze widzę to sporo lutowałeś Jak miejscami wyprostujesz to będzie OK. Myślę że możnaby tu wypróbować sposób na montowanie relingów kolegi Szydercza Gała Sądzę, że od szablonu już za pierwszym podejściem byłoby wszystko prosto A czy przypadkiem nie zasłoniłeś sobie jednego z okienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi