tangogolf Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Witam Panie i panów. Czy ktoś z Szanownego Grona może mi odpowiedzieć na pytanie: który model Fiata CR.42 lepszy: firmy Classic Airframes /mojej ulubionej/ czy Italeri, ostatnio na naszym rynku się pojawiający? Strasznie mnie na ten model sparło, a wiem, że jest jeszcze Hasegawa, lecz trudno dostępna. Czekam Waszych wskazań i światełka w tunelu... Pozdrawiam. TomG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Dodam jedynie, że chodzi o skalę 1/48. Pozdrawiam ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Zdecydowanie polecam Italeri. Jeżeli chodzi o wymiary, to praktycznie nie ma różnic. Italerka ma wloty powietrza w dolnych płatach, o czym CA zapomniał. Żywice z CA to gadżet. Silnik z oryginałem nie ma wiele wspólnego. Tu warto wsadzić Vectora. CA ma nieco ładniejsze odwzorowanie płótna na kadłubie. Drobne detale nieco lepiej wyglądają w Italeri. Szukaj tylko wydania "Aces" nr kat. 2702. Dostaniesz wybór fajnych malowań i wlot powietrza bez filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Bardzo dzięki. Temat mi to nieznany... a właśnie szykowałem się do zakupu CR 42 Classic Airfr. na Allegro. Cena zbliżona do Italerii, wiec zapoluje na Italerkę. Dzięki tez za numer katalogowy do poszukiwań, bo zrobić model to jedno a ciekawe i niespotykane barwy to drugie. Kłaniam się nisko i dzięki raz jeszcze. Pozdrawiam, TomG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Dzięki jeszcze raz. Dostałem tego Fiata nr kat. 2702. Fajne malunki. Pozdrawiam i kłaniam się nisko. TomG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 No to miłego sklejania i czekam na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi