tangogolf Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Witam Panie i panów. Czy ktoś z Szanownego Grona może mi odpowiedzieć na pytanie: który model Fiata CR.42 lepszy: firmy Classic Airframes /mojej ulubionej/ czy Italeri, ostatnio na naszym rynku się pojawiający? Strasznie mnie na ten model sparło, a wiem, że jest jeszcze Hasegawa, lecz trudno dostępna. Czekam Waszych wskazań i światełka w tunelu... Pozdrawiam. TomG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tangogolf Posted October 12, 2016 Author Share Posted October 12, 2016 Dodam jedynie, że chodzi o skalę 1/48. Pozdrawiam ponownie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRO Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Zdecydowanie polecam Italeri. Jeżeli chodzi o wymiary, to praktycznie nie ma różnic. Italerka ma wloty powietrza w dolnych płatach, o czym CA zapomniał. Żywice z CA to gadżet. Silnik z oryginałem nie ma wiele wspólnego. Tu warto wsadzić Vectora. CA ma nieco ładniejsze odwzorowanie płótna na kadłubie. Drobne detale nieco lepiej wyglądają w Italeri. Szukaj tylko wydania "Aces" nr kat. 2702. Dostaniesz wybór fajnych malowań i wlot powietrza bez filtra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tangogolf Posted October 13, 2016 Author Share Posted October 13, 2016 Bardzo dzięki. Temat mi to nieznany... a właśnie szykowałem się do zakupu CR 42 Classic Airfr. na Allegro. Cena zbliżona do Italerii, wiec zapoluje na Italerkę. Dzięki tez za numer katalogowy do poszukiwań, bo zrobić model to jedno a ciekawe i niespotykane barwy to drugie. Kłaniam się nisko i dzięki raz jeszcze. Pozdrawiam, TomG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tangogolf Posted October 14, 2016 Author Share Posted October 14, 2016 Dzięki jeszcze raz. Dostałem tego Fiata nr kat. 2702. Fajne malunki. Pozdrawiam i kłaniam się nisko. TomG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MIRO Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 No to miłego sklejania i czekam na warsztat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts