birborkg Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Chciałbym zapytać jakich farb użyć do pomalowania modelu ZIL-157, bo co instrukcja różnych firm modelarskich to inny kolor chociaż model tej samej wersji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Ujmująco precyzyjne pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Dokładniej chodzi mi kolor kabiny i skrzyni ładunkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Października 2016 Share Napisano 13 Października 2016 Moja rada: wrzuć zdjęcie oryginalnej maszyny jaką chcesz zrobić, napisz jakimi farbami (marka) chcesz ją pomalować, wtedy są duże szanse że ludzie pomogą Ci dobrać właściwe kolory. Zadawaj na forum precyzyjne pytania, wtedy masz szansę na uzyskanie satysfakcjonującej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 Korzystając z dobrej rady SOLO chcę sprecyzować swoje pytanie. I tak po namyśle chciałbym zrobić model Zila-157 w malowaniu używanym w LWP, a konkretnie egzemplarz o numerze rejestacyjnym UKO 8062. Zdjęć niestety nie posiadam bo gdybym miał i do tego kolorowe pewnie sam bym sobie jakoś poradził. A co do rodzaju farb jak i firm jest mi to obojętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 No i teraz to możemy pogadać... Ze zdjęć które mam i przejrzałem, wszystkie Ziłki-157 miały jakiś odcień oliwkowy. Myślę, że odpowiednim będzie np Humbrol 155 lub jego odpowiednik w innej palecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
birborkg Napisano 14 Października 2016 Autor Share Napisano 14 Października 2016 To już jakaś wskazówka jest - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi