kowal76 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Planuję zrobić egzemplarz Lima 6 M nr 418, który jest jednym z malowań pudełkowych zestawu Smer. W związku z tym szukam zdjęć wnętrza kabiny i całego samolotu. Zastanawiam się też nad doborem farb z palety Gunze do tego egzemplarza. W kalkach Modelmaker są podane numery farb ale nie wiem, czy są one prawidłowe ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Księga ulicy mówi: Funkcji "Search" na forum szukał będziesz ... ;-) http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=33943 A poważnie, oprócz Toporowicza chyba nic lepszego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Października 2016 Autor Share Napisano 20 Października 2016 Oki, dzięki. Jakoś słabo szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Października 2016 Autor Share Napisano 21 Października 2016 Zamówiłem farbki Gunze C 109 i C 43. Zobaczę jak to będzie wychodzić i najwyżej będę mieszał. Co do kabiny to chyba LiM 6M miały zbliżoną do LiM 6 bis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Jeśli chodzi o kolor to pewnie tak, jeśli chodzi o układ przyrządów, to raczej jak Lim-5P bez tuby z radarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Bez tuby z radarem to wiem, a jak sprawa celownika ?. W LiM 5 P widzę, że był trochę inny niż w zwykłym LiM 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Celowniki były takie same.To co wisi nad nim,to FKP czyli fotokarabin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 O tego nie wiedziałem . Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 23 Października 2016 Share Napisano 23 Października 2016 Ale nie rób go czyli nie zawieszaj nad celownikiem.Po zdjęciu radaru zdjęto FKP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Października 2016 Autor Share Napisano 23 Października 2016 Oki, dzięki za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi