Edward Teach Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Niniejszy model przedstawia wersję dowódczą czołgu PzKpfw 35 (t). Weszła ona na uzbrojenie Wermachtu po wrześniu 1939. Model jest zrobiony prosto z pudełka a jedynym elementem dodatkowym jest antena radiostacji z przodu czołgu. Zrobiłem ją roztopionego kawałka ramki według metody opisanej tutaj. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=4&t=37536 Jestem początkującym modelarzem więc wolę się uczyć sztuki malowania na tanich modelach niż na drogich. Model pomalowałem pędzelkiem farbą Valleyjo 70.995 German Grey a następnie spryskałem bezbarwnym matowym lakierem Valleyjo 28.531. Ogólnie efekt mnie nie zadowala ponieważ model dalej się błyszczy i nie bardzo wiem co dalej z tym począć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Zalałeś model farbą.... warstwa jest zdecydowanie za gruba. No i to błyszczenie... słabo wymieszana farba... Eksperymentuj na takich modelach - to dobry pomysł. No ale dwa kolory to za mało na model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Gratuluję prezentacji pierwszego model . Mój wyglądał tragicznie ( na szczęście nie było wtedy internetu ) . Zgadzam się w 100% z tym, co napisał Kolega SławekK, a od siebie dodam zapytanie, czy farbę rozcieńczałeś?. Jeśli nie, to Vallejo ( serię Model Color ) można rozcieńczac przykładowo wódką. Poza tym, wydaje mnie się, że ten kolor wyszedł Ci za ciemny. Proponuję także założyc warsztat przy budowie kolejnego modelu, na pewno wielu doświadczonych Kolegów poradzi i pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi