Jump to content

figurki skala 1:400

cloner16
 Share

Recommended Posts

mam zamiar zrobić dioramę w skali 1:400 przedstawiającą

U-boota w porcie w dokach.

szukam czegokolwiek co mogło być w tej skali potrzebne do tego

między innymi figurek widziałem takie cuda w 1:700 ale nie w 1:400

proszę o informacje gdzie można było by coś takiego kupić lub zrobić

Z góry dzięki

Daj link proszę do tych figurek 1:700 , nie mogę uwierzyć bo ta figurka miałaby jakieś 2-3 mm

Tu są figurki marynarzy z mojej Nagary:

fd09e768a55bfad5m.jpg

Są one produkcju Lion Roar. Podobne (tyle, że pomalowane) robi też Eduard i podejżewam, że jeszcze kilka firm.

Cloner ja sam nie spotkałem się z figurkami w 1:400 - ale też specjalnie nie szukałem, ale zerknij na stronę Edurda, zobacz w Luckymodel czy na stronie Tom's Modelwork - oni robią lub sprzedają figurki w 1:700 więc może mają też w 1:400. Jak nie to pozostaje Ci poszukać na forach modelarskich osób, które robią elementy fototrawione w zaciszu swoich domów - może któregoś z nich uda Ci się namówić na zrobienie takiej blaszki

Poniewaz Herpa robi modele samolotow w 1:400 sa tez figurki w tej skali. Produkuje je Preiser i choc temat srednio pasuje do Twojego okretu - to mysle ze spokojnie da sie czesc przerobic... Mam figurki tego producenta w skali 1:144 - sa super & polecam.... link

Pozdr.

Pawel

Ok. 2,5 mm - ale wiadomo, jak który macha ręką to ma więcej Czyli na nasze to wychodzi ok. 175 cm.

ps. pomimo nikczemnej wielkości da się namalować szczegóły (pan kapitan w środku):

d3a4df9b2c2eb98cm.jpg

Ale niestety tylko w Photoshopie Chociaż pewnie znaleźliby się artyści o zegarmistrzowskich zapędach, którzy namalowaliby wąsy i guziki w realu.