cloner16 Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 mam zamiar zrobić dioramę w skali 1:400 przedstawiającą U-boota w porcie w dokach. szukam czegokolwiek co mogło być w tej skali potrzebne do tego między innymi figurek widziałem takie cuda w 1:700 ale nie w 1:400 proszę o informacje gdzie można było by coś takiego kupić lub zrobić Z góry dzięki Cytuj
bartek_00 Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Daj link proszę do tych figurek 1:700 , nie mogę uwierzyć bo ta figurka miałaby jakieś 2-3 mm Cytuj
łsobota Napisano 30 Grudnia 2007 Napisano 30 Grudnia 2007 Daj link proszę do tych figurek 1:700 , nie mogę uwierzyć bo ta figurka miałaby jakieś 2-3 mm Tu są figurki marynarzy z mojej Nagary: Są one produkcju Lion Roar. Podobne (tyle, że pomalowane) robi też Eduard i podejżewam, że jeszcze kilka firm. Cloner ja sam nie spotkałem się z figurkami w 1:400 - ale też specjalnie nie szukałem, ale zerknij na stronę Edurda, zobacz w Luckymodel czy na stronie Tom's Modelwork - oni robią lub sprzedają figurki w 1:700 więc może mają też w 1:400. Jak nie to pozostaje Ci poszukać na forach modelarskich osób, które robią elementy fototrawione w zaciszu swoich domów - może któregoś z nich uda Ci się namówić na zrobienie takiej blaszki Cytuj
PKD4GA Napisano 31 Grudnia 2007 Napisano 31 Grudnia 2007 Poniewaz Herpa robi modele samolotow w 1:400 sa tez figurki w tej skali. Produkuje je Preiser i choc temat srednio pasuje do Twojego okretu - to mysle ze spokojnie da sie czesc przerobic... Mam figurki tego producenta w skali 1:144 - sa super & polecam.... link Pozdr. Pawel Cytuj
bartek_00 Napisano 31 Grudnia 2007 Napisano 31 Grudnia 2007 Jeszcze 1 pytanko ile maja te figurki łsobota (chodzi o mm ) ? Cytuj
łsobota Napisano 31 Grudnia 2007 Napisano 31 Grudnia 2007 Ok. 2,5 mm - ale wiadomo, jak który macha ręką to ma więcej Czyli na nasze to wychodzi ok. 175 cm. ps. pomimo nikczemnej wielkości da się namalować szczegóły (pan kapitan w środku): Ale niestety tylko w Photoshopie Chociaż pewnie znaleźliby się artyści o zegarmistrzowskich zapędach, którzy namalowaliby wąsy i guziki w realu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi