cloner16 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 mam zamiar zrobić dioramę w skali 1:400 przedstawiającą U-boota w porcie w dokach. szukam czegokolwiek co mogło być w tej skali potrzebne do tego między innymi figurek widziałem takie cuda w 1:700 ale nie w 1:400 proszę o informacje gdzie można było by coś takiego kupić lub zrobić Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Daj link proszę do tych figurek 1:700 , nie mogę uwierzyć bo ta figurka miałaby jakieś 2-3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Daj link proszę do tych figurek 1:700 , nie mogę uwierzyć bo ta figurka miałaby jakieś 2-3 mm Tu są figurki marynarzy z mojej Nagary: Są one produkcju Lion Roar. Podobne (tyle, że pomalowane) robi też Eduard i podejżewam, że jeszcze kilka firm. Cloner ja sam nie spotkałem się z figurkami w 1:400 - ale też specjalnie nie szukałem, ale zerknij na stronę Edurda, zobacz w Luckymodel czy na stronie Tom's Modelwork - oni robią lub sprzedają figurki w 1:700 więc może mają też w 1:400. Jak nie to pozostaje Ci poszukać na forach modelarskich osób, które robią elementy fototrawione w zaciszu swoich domów - może któregoś z nich uda Ci się namówić na zrobienie takiej blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Poniewaz Herpa robi modele samolotow w 1:400 sa tez figurki w tej skali. Produkuje je Preiser i choc temat srednio pasuje do Twojego okretu - to mysle ze spokojnie da sie czesc przerobic... Mam figurki tego producenta w skali 1:144 - sa super & polecam.... link Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Jeszcze 1 pytanko ile maja te figurki łsobota (chodzi o mm ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Ok. 2,5 mm - ale wiadomo, jak który macha ręką to ma więcej Czyli na nasze to wychodzi ok. 175 cm. ps. pomimo nikczemnej wielkości da się namalować szczegóły (pan kapitan w środku): Ale niestety tylko w Photoshopie Chociaż pewnie znaleźliby się artyści o zegarmistrzowskich zapędach, którzy namalowaliby wąsy i guziki w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi