Edward Teach Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 To mój następny ulepek. Niemiecka Haubica 105 mm. Model wykonany prosto z pudełka. Pomalowany farbą Hubmrol 67 oraz przezroczystym lakierem bezbarwnym Humbrol matt 49. Obydwie farby bez rozcieńczania. Malowane pędzelkiem. Ogólny efekt widoczny na zdjęciu. Model jest miejscami matowy zaś miejscami się błyszczy. Efekt trochę jakby go wypaćkać w kleju. Co zrobiłem źle? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Niestarannie sklejony i pomalowany. Trzeba się trochę przyłożyć. Farby trzeba rozcieńczać inaczej tak to wygląda. Nie maluję pędzlem więc nie wiem jakie proporcje, ale chłopaki piszą że malują nawet 5 transparentnych warstw. Nie ma inne rady, trzeba ćwiczyć i starać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Fakt za jednym razem jak chcesz malować pędzlem to wychodzi za grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Co zrobiłem źle? farby bez rozcieńczania. Zasadniczo sam sobie odpowiedziałeś. Proporcje przynajmniej pół na pół. Ile dokładnie? Na to nie ma przepisu. Raz potrzeba mniej, raz więcej, Dojdziesz z czasem. Nie spiesz się po każdej warstwie daj jej wyschnąć. Ja zostawiam do dnia następnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi