michal78 Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Witam, nie wiem czy to właściwy dział, ale kilka osób tutaj prezentowało F-16 w oparciu o zestaw revella. Zakupiłem właśnie ten model (wersja w malowaniu z motywami gwieździstego sztandaru i wizerunkiem kowboja) Niestety niektóre elementy są trochę zdeformowane. Skrzydła np. nie są względem siebie w jednej linii. Czy to typowa wada tego zestawu ? Jak ją ewentualnie zneutralizować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Grudnia 2016 Share Napisano 7 Grudnia 2016 Witaj, Bardzo dobrze trafiłeś Czy mógłbyś trochę dokładniej opisać problem? Z tego co kojarzę z planów - F16 ma ujemny wznios skrzydeł więc one nie mogą być w jednej płaszczyźnie (jeśli o to chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 7 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2016 Tutaj jest chyba dodatni, tzn końce skrzydeł wznoszą się (oddalają od poziomu podłoża) również element spodu kadłuba jest nieco wygięty (być może połączenie go z górną częścią wykasuje nieco tą deformację). Ponadto końcówki skrzydeł są też trochę pochylone /skręcone ku dołowi (myślę że nie jest to właściwy kształt gdyż na wszystkich zdjęciach rakiety które są umieszczana na tych końcach są w jednym pionie z osią samolotu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Z tym ze skrzydła są elastyczne i w przypadku solidniejszego obciążenia nieco opadają: W przypadku lekkich konfiguracji płat jest w poziomie: Na tym ostatnim zdjęciu widać też skręcenie belek na końcówkach skrzydeł, które nawet nieobciążone patrzą lekko w dół. Tak to wygląda z boku z założoną rakietą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi