Skocz do zawartości

Ibox F-18 ''VFA -103 Jolly Rogers'' ACADEMY-12535 Skala 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model bardzo miły i jak na 72 dość szczegółowy

Nowością prawdopodobnie jest wprowadzenie oprócz szarych ,czarnych i białych wyprasek

Umożliwia to sklejenie modelu bez malowania,gdyż dołączone są naklejki samoprzylepne nie tak szczegółowe jak kalkomanie ale to już coś

Pozwali to skleić dość poprawnie model początkującemu modelarzowi

PC090001_zpsbycncu8u.jpg

PC090002_zpswfjbsbm4.jpg

PC090003_zpsgy1gnpto.jpg

PC090004_zpsqev19kap.jpg

PC090005_zpslan2kqtv.jpg

PC090006_zpscgblkemb.jpg

PC090007_zpsvpyxzx83.jpg

PC090008_zpsl3vl41ps.jpg

PC090009_zpskwqmlc7r.jpg

PC090011_zpsvaxauehv.jpg

PC090012_zpslh2uuakx.jpg

PC090013_zpsrfv2cocr.jpg

PC090014_zps3tv9byj0.jpg

PC090015_zps5wfbtocs.jpg

PC090016_zpsflvuzxfb.jpg

PC090017_zpsbcvxmqed.jpg

PC090018_zpsih079mmq.jpg

PC090019_zpsyfddfvq1.jpg

Instrukcja bardzo przejrzysta i prowadzi sklejanie krok po kroku

PC090021_zpsan0sxgco.jpg

PC090022_zpsgrwlupqg.jpg

Model bez malowania z naklejkami

PC090026_zpsox4r8gx4.jpg

Naklejki

PC090030_zpscox4x6hu.jpg

I kalki

PC090029_zpsewyt1zao.jpg

I to co lubię -tabelka z zamiennikami podstawowych farb modelarskich

PC090031_zpsc0bobpk0.jpg

Napisano

Czy ja dobrze widzę że nie dali tym razem kalkomanii Cartografa?

Trochę szkoda.

A co do tego kolorowego plastiku to spotkałem się z nim niestety w modelach F-4 Academy.

Szary jest ok, ale czarny i biały skutecznie uniemożliwiają dopatrzenie się wszystkich detali na wypraskach.

Bardzo nie lubię tego zwyczaju Academy.

Napisano

No cóż ,darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda (Dostałem model na urodziny ,chole... ,które mam w Mikołaja)

I Rafael od Revell

Oglądając dwa ,gdzie Rafael ma wypukle linie podziału ,zdecydowanie jestem za Academy

Masz racje

Faktycznie po dokładniejszym przyjrzeniu się , plastyk biały i czarny jest jakby jakościowo gorszy- mniej wyraziste szczegóły

Napisano

Witam

Jureczek: Nowością prawdopodobnie jest wprowadzenie oprócz szarych ,czarnych i białych wyprasek

nowoscia to chyba juz nie jest - Matchbox mial to przed stu laty

Zartuje, bo pewnie myslisz o modelach academy

Revell tez czasem wypusci cos kolorowego, ale np srebrny jest ok

Pozdrawiam Bravo112

Napisano

Kurcze Solo -co masz na myśli ?

SF -ja wiem ze moje klejenie to jest trochę "SF"

Jak chodzi o Rafael, to masa rycia .Wszystkie linie i punkty wgladowe są wypukle

W necie znalazłem sporo fotek .Kombinowałem prysnąć go na ciemny stalowy i delikatnie przetrzeć wypukle linie papierem ściernym

Wyszły by wtedy jasne linie podziału.Jednak wtedy to byłoby naprawdę super SF

Modelik fajny

Późnym popołudniem zrobię Inboxa i wstawię fotki

Napisano

Co do Rafale M z revella ja tez go kupiłem jakiś czas temu widniało to jako nowość roku bodajże 2015 , kupiłem go w sklepie z zabawkami nie przeglądając żadnego in boxa w necie i tak się zmarszczyłem otwierając pudełko i widząc wypukłe linie. Za ta kasę mogłem mieć np. fajnego Rafałka z Hobby bossa który miał by linie wklęsłe fajniejszy detal i był by tańszy w dodatku. Od tamtej pory najpierw oglądam in box dobrze na necie dopiero kupuje

Napisano

No ale to były moje poczatki zakupów i wtedy jeszcze nie wiedziałem co to in box :P

Napisano

No ale teraz wiesz.

Moim zdaniem zdecydowanie szkoda życia na złe zestawy, no chyba że ktoś robi po 20 modeli rocznie, to wtedy nie ma wyjścia.

Napisano

No ja mam na koncie dwa plastyki, jednego mistercrafta, italerke, hasegawe, airfixa i teraz revella koncze i po sklejaniu wiem ze raczej odpada kilka modeli z moich zbiorów bo tak jak mówisz szkoda na takie modele życia