jureczek Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Model bardzo miły i jak na 72 dość szczegółowy Nowością prawdopodobnie jest wprowadzenie oprócz szarych ,czarnych i białych wyprasek Umożliwia to sklejenie modelu bez malowania,gdyż dołączone są naklejki samoprzylepne nie tak szczegółowe jak kalkomanie ale to już coś Pozwali to skleić dość poprawnie model początkującemu modelarzowi Instrukcja bardzo przejrzysta i prowadzi sklejanie krok po kroku Model bez malowania z naklejkami Naklejki I kalki I to co lubię -tabelka z zamiennikami podstawowych farb modelarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Czy ja dobrze widzę że nie dali tym razem kalkomanii Cartografa? Trochę szkoda. A co do tego kolorowego plastiku to spotkałem się z nim niestety w modelach F-4 Academy. Szary jest ok, ale czarny i biały skutecznie uniemożliwiają dopatrzenie się wszystkich detali na wypraskach. Bardzo nie lubię tego zwyczaju Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 No cóż ,darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda (Dostałem model na urodziny ,chole... ,które mam w Mikołaja) I Rafael od Revell Oglądając dwa ,gdzie Rafael ma wypukle linie podziału ,zdecydowanie jestem za Academy Masz racje Faktycznie po dokładniejszym przyjrzeniu się , plastyk biały i czarny jest jakby jakościowo gorszy- mniej wyraziste szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Witam Jureczek: Nowością prawdopodobnie jest wprowadzenie oprócz szarych ,czarnych i białych wyprasek nowoscia to chyba juz nie jest - Matchbox mial to przed stu laty Zartuje, bo pewnie myslisz o modelach academy Revell tez czasem wypusci cos kolorowego, ale np srebrny jest ok Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Ale jestem zacofany Nie dość ,ze stary ,to jeszcze 100 lat za Matchbox-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Zrób tego SF, z tego co słyszałem jest bardzo dobrze spasowany, a maszyna fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avemark Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 Zdecydowanie inne wypraski niż w "jednobarwnych" Hornetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Kurcze Solo -co masz na myśli ? SF -ja wiem ze moje klejenie to jest trochę "SF" Jak chodzi o Rafael, to masa rycia .Wszystkie linie i punkty wgladowe są wypukle W necie znalazłem sporo fotek .Kombinowałem prysnąć go na ciemny stalowy i delikatnie przetrzeć wypukle linie papierem ściernym Wyszły by wtedy jasne linie podziału.Jednak wtedy to byłoby naprawdę super SF Modelik fajny Późnym popołudniem zrobię Inboxa i wstawię fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Sorry, chciałem napisać SH, czyli Super Hornet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Co do Rafale M z revella ja tez go kupiłem jakiś czas temu widniało to jako nowość roku bodajże 2015 , kupiłem go w sklepie z zabawkami nie przeglądając żadnego in boxa w necie i tak się zmarszczyłem otwierając pudełko i widząc wypukłe linie. Za ta kasę mogłem mieć np. fajnego Rafałka z Hobby bossa który miał by linie wklęsłe fajniejszy detal i był by tańszy w dodatku. Od tamtej pory najpierw oglądam in box dobrze na necie dopiero kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Kupowanie jakiegokolwiek modelu w ślepo, bez poczytania o nim w sieci/na forum, to delikatnie mówiąc, nie jest dobra decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 No ale to były moje poczatki zakupów i wtedy jeszcze nie wiedziałem co to in box :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 No ale teraz wiesz. Moim zdaniem zdecydowanie szkoda życia na złe zestawy, no chyba że ktoś robi po 20 modeli rocznie, to wtedy nie ma wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 No ja mam na koncie dwa plastyki, jednego mistercrafta, italerke, hasegawe, airfixa i teraz revella koncze i po sklejaniu wiem ze raczej odpada kilka modeli z moich zbiorów bo tak jak mówisz szkoda na takie modele życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi